Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ζήτησε αποσπάσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου

Ζήτησε αποσπάσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου

«ΕΙΔΗΣΕΙΣ» ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

* Επαναπροκηρύσσονται θέσεις και προχωρά η θεσμοθέτηση κινήτρων για τη διασφάλιση παρουσίας ιατρικού προσωπικού

* Έρχονται προσλήψεις μαιών και μεγάλου αριθμού νοσηλευτών!

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την εξασφάλιση λύσης στο πρόβλημα των κενών θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου και κατόπιν των διαδοχικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών του, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος συναντήθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και εξέθεσε και προφορικά τις απόψεις του για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

Ο ίδιος ζήτησε αποσπάσεις γιατρών που θα παρέχουν υπηρεσίες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο και στην Παθολογική Κλινική,  κάτι που ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύθηκε να εξετάσει.

Παράλληλα επαναπροκηρύσσονται άμεσα, οι κενές θέσεις γιατρών και τις οποίες δεν υπήρχε ενδιαφέρον στις προηγούμενες διαδικασίες, αλλά κρίθηκε αναγκαίο  ο σχετικός διαγωνισμός να επαναληφθεί. Αναμένεται επίσης σύντομα και εξετάζεται ως το «επόμενο βήμα» από πλευράς Υπουργείου, η θεσμοθέτηση της διασφάλισης μέσω κινήτρων και άλλων μέσων, παρουσία γιατρών, ώστε να αποφευχθεί το συχνό φαινόμενο των παραιτήσεων.

Εδώ ο κ. Νικολακόπουλος επέμεινε στο θέμα των ειδικών κινήτρων που θα πρέπει να ισχύουν ακόμη και αν το νοσοκομείο δεν ενταχθεί ως «άγονη ζώνη», αλλά θα μπορούσε όπως είπε να τύχει μιας διαδικασίας προστασίας και ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς.

Σημαντικό είναι ακόμη ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουν προσλήψεις μεγάλου αριθμού νοσηλευτών (30)  και πέντε (5)μαιών που θα στελεχώσουν ανάλογα τμήματα της συγκεκριμένης Νοσηλευτικής Μονάδας. Ωστόσο ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε προσλήψεις και ενίσχυση και στο διοικητικό προσωπικό όπου επίσης υπάρχουν ελλείψεις.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η αναπλ. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Δάφνη Καϊτελίδου με την ιδιότητα της Προέδρου του Οργανισμού Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας Υγείας . Έγινε γνωστό μάλιστα ότι θα έρθει την Πέμπτη στο Νοσοκομείο του Πύργου και θα έχει σύσκεψη με στελέχη της Μονάδας και τη Διοίκηση για τα συνεχιζόμενα προβλήματά του.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα