Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Βιογραφικό

1974

Γεννήθηκα στην Αμαλιάδα Ηλείας στις 25 Αυγούστου 1974. Γονείς μου είναι ο Θεόδωρος Νικολακόπουλος και η Ειρήνη Θωμοπούλου και έχω μία μικρότερη αδελφή, την Διονυσία, η οποία είναι Αρχιτέκτων.

1980

Φοίτησα στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες.

1992

Το έτος 1992 πέτυχα την εισαγωγή μου στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

1999

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Αεροπορία. Παρουσιάστηκα στην Τρίπολη και εν συνεχεία υπηρέτησα στις μονάδες της Λάρισας, της Χρυσούπολης Καβάλας, στην Ελευσίνα και πήρα το απολυτήριό μου από την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.

2000

Έκανα την άσκησή μου σε Δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησα στην συνέχεια την δικηγορία και το έτος 2000 έγινα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και άνοιξα το δικηγορικό μου γραφείο στην Αμαλιάδα. Είμαι Δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.

2006

Το 2006 παντρεύτηκα με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο της Αμαλιάδας, και έχουμε αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα και την Ειρήνη.

2014

Η ενασχόλησή μου, επίσημα πλέον, με τον χώρο της πολιτικής ξεκίνησε το 2014 οπότε και κατήλθα στις Δημοτικές Εκλογές στον δήμο Ήλιδας με την παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ‘Ήλιδα- Νέα Μέρα’, που κέρδισε τις εκλογές. Κατέλαβα την πρώτη θέση σε σταυρούς και εν συνεχεία εκλέχθηκα πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για πέντε συναπτά έτη.

2019

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετείχα ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγην βουλευτής Ηλείας. Είμαι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση αδικημάτων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου και είμαι πρόεδρος της Επιτροπής ΕλληνοΙσλανδικής Φιλίας.