Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

“Ξεκάθαρο πλέον ότι θα κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου”

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

Μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον ότι ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου είναι ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί και μάλιστα με τέτοιους όρους που θα εγγυώνται την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

Η έγκριση της σχετικής τροπολογίας βάσει της οποίας τα τμήματα Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, αποτελούν εκ νέου μέρος της σύμβασης παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και ακολουθεί η αποστολή της τροποποιημένης σύμβασης του έργου για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε εν συνεχεία να προχωρήσει προς κύρωση στη Βουλή.

Όπως έχω ξαναπεί, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν λήξει όλες οι ανωτέρω διαδικασίες, ώστε στις αρχές του 2022 να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, όπως αυτός που θα κατασκευαστεί στην Πατρών-Πύργου, θα πρέπει να φτάνει μέχρι την Τσακώνα για να μπορούμε να μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο έργο. Με την τροπολογία που ενέκρινε η Βουλή, τα τμήματα του Πύργος- Καλό Νερό και Καλό Νερό- Τσακώνα, αποτελούν και πάλι μέρος της σύμβασης παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Μετά και την έναρξη των εργασιών στο τμήμα Πάτρα-Πύργος, θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας ώστε το επόμενο βήμα να είναι η κατασκευή και του τμήματος από Πύργο μέχρι Τσακώνα».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα