Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Βήματα προόδου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Στα σημαντικά βήματα προόδου σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος, αναφέρθηκε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη στην Ηλεία της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου- αρμόδιας για την ένταξη- κας Σοφίας Βούλτεψη.

Ειδικότερα, μετά και την επίσκεψη στην Δομή Φιλοξενίας που λειτουργεί στην περιοχή της Μυρσίνης, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη και στην δομή του Πύργου, ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε σχετικά:

«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα αντιμετωπίζεται με μία σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική από την κυβέρνηση της ΝΔ και όπως αποδεικνύεται η πολιτική αυτή είναι άκρως επιτυχημένη καθώς έχει καταγραφεί σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών στην χώρα μας, τα σύνορα φυλάσσονται, παράλληλα έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου σε όσους έχουν δικαίωμα και προχωρούν και οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας.

Στην Ηλεία αυτή τη στιγμή βρίσκονται δύο Δομές Φιλοξενίας, οι οποίες λειτουργούν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και με ελεγχόμενο αριθμό φιλοξενούμενων. Όπως είχε γίνει άλλωστε γνωστό, έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση της δομής του Πύργου και ξεκινούν άμεσα οι εργασίας, καθώς έχει εξασφαλιστεί επιχορήγηση ύψους 3.510.412 ευρώ από τον χρηματικό μηχανισμό του ‘Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου’ για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου. Η συγκεκριμένη δομή θα λειτουργήσει σε πρότυπη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων για γυναίκες και παιδιά.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την Δομή Φιλοξενίας στην Μυρσίνη, η οποία έχει βελτιωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί με τις οικογένειές τους.

Σε μία περίοδο λοιπόν που βιώνουμε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος από την πλευρά της Τουρκίας, μετά και την υβριδική επίθεση που δεχτήκαμε στον Έβρο, γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αντιμετωπίσουμε σωστά το ζήτημα. Καλό θα είναι όλοι να αποφεύγουν να υιοθετούν την προπαγάνδα της γείτονος χώρας.

Σε αυτή λοιπόν την γραμμή κινούμαστε, ενώ είμαστε ικανοποιημένοι που οι Δομές Φιλοξενίας στην Ηλεία αναβαθμίζονται και λειτουργούν υποδειγματικά. Είναι πολύ σημαντικό όμως ότι, όπως ανακοίνωσε και κατά την επίσκεψή της η Υφυπουργός κα Βούλτεψη, η Ηλεία ανήκει σε μία εκ των δύο περιοχών της χώρας που επελέγησαν προκειμένου να ξεκινήσουν τα προγράμματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο τουριστικός και ο αγροτικός τομέας».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα