Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Βελτιώσεις επί του Νομοσχεδίου για την ρύθμιση των κατεχόμενων δημοσίων γαιών

ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΣΤΡΟΜΑΝΩΛΗ

-Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός

κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις

Σε νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και Φορολογικής Πολιτικής Εμμανουήλ Μαστρομανώλη, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα επί του Νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα εκτάσεων που κατέχουν επί πολλά χρόνια πολίτες και διεκδικούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλει για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοικοι του νομού μας.

Είναι η δεύτερη συνάντηση μέσα σε μόλις τρεις μήνες που πραγματοποιεί ο κ. Νικολακόπουλος με τον κ. Μαστρομανώλη, με τον οποίο και συζήτησε συγκεκριμένες παρεμβάσεις επί του Νομοσχεδίου, θέτοντάς του μάλιστα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καταγράφονται στο νομό μας.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός ενημερώθηκε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το Νομοσχέδιο και συζήτησε διάφορες πτυχές του και για την δυνατότητα στους πολίτες, που έχουν στην κατοχή τους αμφισβητούμενες εκτάσεις, εξαγοράς- παραχώρησης έναντι ενός λογικού τιμήματος της γης που κατέχουν και δραστηριοποιούνται, δίνοντας οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπισθούν με αυτό τον τρόπο και τα προβλήματα που προέκυψαν με τις καταγραφές του Κτηματολογίου. 

Να συμπεριληφθούν και οι παραθεριστικές

κατοικίες του νομού

Για τα θέματα αυτά ο κ. Νικολακόπουλος πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με μέλη του Σωματείου των απανταχού οικιστών παραλίας Ζαχάρως, καθώς στην κατηγορία αυτών των εκτάσεων εμπίπτουν και  250 περίπου κατοικίες που αποτελούν οικισμό στην περιοχή της Ζαχάρως, για περισσότερα από πενήντα χρόνια, ήτοι 250 οικογένειες αναμένουν επί σειρά ετών λύση. Επιπλέον στον Ηλείο βουλευτή είχαν  απευθυνθεί για το θέμα αυτό και πολίτες από διάφορες περιοχές του νομού.

 Όπως επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος στον κ. Μαστρομανώλη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλές περιπτώσεις αφορούν σε παραθεριστικές κατοικίες, κάτι που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία και θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις νέες ρυθμίσεις.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πρέπει να δοθεί οριστική λύση, είπε ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός, ο οποίος κατά την διάρκεια της συζήτησής του με τον κ. Μαστρομανώλη επικεντρώθηκε και στα οφέλη που θα αποκομίσει το Δημόσιο, όπως η αύξηση των εσόδων του, με την τακτοποίηση ενός ζητήματος που ταλανίζει γενιές και γενιές και πρέπει να επιλυθεί.

“Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην αντιμετώπιση και επίλυση του μείζονος προβλήματος των κατεχόμενων δημόσιων γαιών και σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου η λύση που θα δοθεί να είναι οριστική και να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας” τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί στενά την διαδικασία προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι παράμετροι που αφορούν στις εκκρεμότητες που καταγράφοντα στην Ηλεία επί του θέματος.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα