Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό πρέπει άμεσα να αλλάξει…

Το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό πρέπει άμεσα να αλλάξει…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ουσιαστική η επίσκεψη του βουλευτή της Ν.Δ. στο δήμο Ζαχάρως

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η απόφαση εφαρμογής του στηρίζεται σε ανεπίκαιρα και λανθασμένα στοιχεία

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο που αποτελεί και το πιο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, συζητήθηκε ιδιαίτερα κατά την επίσκεψη του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου στο Δήμο Ζαχάρως.

Παρόντες ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής που ενημέρωσαν τον κ. Νικολακόπουλο και ζήτησαν και τη δική του παρέμβαση σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν αυτή την περίοδο το Δήμο και κατ’ επέκταση τη Νότια Ηλεία.

Ειδικότερα για το Π.Δ., επισημάνθηκε ο κίνδυνος στασιμότητας στον επενδυτικό τομέα και στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την περιοχή και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τους τρόπους που θα πρέπει να επιτευχθεί η διαφοροποιημένη και προς όφελος των κατοίκων εφαρμογή του. Διατυπώθηκε ακόμη η ανάγκη της δρομολόγησης νομικών διαδικασιών με σκοπό την ακύρωση μελέτης στην οποία βασίσθηκε η υπουργική απόφαση για το Π.Δ., καθώς έχει ήδη χαρακτηρισθεί από το Δήμο και τους φορείς ως αναχρονιστική, ανεπίκαιρη και με πολλά ψεύδη και παραπλανητικά στοιχεία για τον τόπο.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα, χωρίς βεβαίως να επηρεάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος, πολύ περισσότερο για τον Καϊάφα η αξιοποίηση και η ανάδειξη του οποίου είναι επίσης κορυφαίο ζητούμενο, τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος και πρόσθεσε:

«Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αδρανήσουμε μπροστά στην εφαρμογή ενός διατάγματος που στηρίζεται σε αναληθή στοιχεία και εγκλωβίζει τις δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής και θα την κάνει σταδιακά να μαραζώσει, όταν την ίδια στιγμή επιδιώκουμε με βάση και τα πλεονεκτήματα της να έχει μια θετική εξέλιξη με μεγάλη τουριστική κίνηση».

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει διαρκή επικοινωνία μεταξύ βουλευτή και Δήμου και να αναληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο τόσο για την πολιτική επίλυση, όσο και για τη νομική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αστυνομικό τμήμα και ΕΚΑΒ

Στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, υπήρξε αναφορά στο Κέντρο Υγείας και στον αναβαθμισμένο- ενισχυμένο ρόλο που πρέπει να έχει στην περιοχή με απαραίτητη την παρουσία του ΕΚΑΒ εκεί που θα μπορεί έγκαιρα να παρεμβαίνει και στα περιστατικά ιδιαίτερα ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων, ώστε να αποφευχθούν οι σημερινές καθυστερήσεις. Κρίνεται επίσης απαραίτητο ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, αφού ως γνωστόν η κίνηση και ο πληθυσμός σε ένα τουριστικό μέρος όπως η Ζαχάρω πολλαπλασιάζεται.

Ένα από τα θέματα τέλος που πρέπει να αντιμετωπισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως που σήμερα παρουσιάζει προβλήματα στο δυναμικό του.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα