Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Την Τετάρτη πληρωμές αποζημιώσεων των αγροτών!

Την Τετάρτη πληρωμές αποζημιώσεων των αγροτών!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ «ΕΚΡΥΒΕ» Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

  • Θα καταβληθεί το υπόλοιπο 10% για ζημιές του 2018 και ποσό για καταστροφές στη φυτική παραγωγή το πρώτο δίμηνο του 2019.
  • Τι ζήτησε ο Ηλείος βουλευτής από το νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ το υπολειπόμενο 10% των αποζημιώσεων για τις ζημιές που έγιναν την περασμένη χρονιά όπως και για εκείνες που αφορούν το πρώτο δίμηνο του 2019 στη φυτική μας παραγωγή.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ασφαλιστικού Οργανισμού των αγροτών Ανδρέα Λυκουρέντζο, συζήτησε μαζί του για προβλήματα που συνδέονται με το νομό μας και είχε άμεση ενημέρωση για το θέμα των παραπάνω αποζημιώσεων, καθώς μόλις πριν από λίγη ώρα είχε υπογραφεί η σχετική απόφαση για την αποστολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στη συγκεκριμένη απόφαση, είπε ότι συνολικά θα διατεθεί ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του 2018, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπου εκκρεμεί η διατύπωση πορισμάτων επανεκτίμησης.

Είχε ζητηθεί η επίσπευση

Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του κ. Λυκουρέντζου, καθώς είχε διατυπωθεί το σχετικό αίτημα προς τον ΕΛΓΑ, θέμα το οποίο συζητήθηκε ιδιαίτερα και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή της ΝΔ με αντιπροσωπεία αγροτών στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκο.

Από εκεί μάλιστα αποφασίσθηκε να ακολουθήσει χωρίς καθυστέρηση η συνάντηση με το νέο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τόσο όσον αφορά τις αποζημιώσεις, όσο και σε ότι έχει σχέση με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες για τους Ηλείους παραγωγούς.

Ταχύτητα και εκσυγχρονισμός

 Από την πλευρά του κ. Νικολακόπουλου ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη ταχύτερων διαδικασιών και ελέγχων σε πληγείσες καλλιέργειες, ώστε να αποδίδονται σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις των αγροτών.

Παράλληλα, μίλησε και για την εφαρμογή νέου συστήματος με σύγχρονο τρόπο καταγραφής των ζημιών, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση του προβλήματος των σημερινών καθυστερήσεων.

Συνεργασία και ενημέρωση

Ο κ. Λυκουρέντζος, που ως γνωστόν κατάγεται από τη γειτονική μας Αρκαδία και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της υπαίθρου, συμφώνησε σε πολλά σημεία με τον Ηλείο βουλευτή, ενώ συζήτησαν οι δυο τους και το σοβαρό θέμα της δύσκολης αλλά αναγκαίας τροποποίησης Οργανισμού Λειτουργίας, βάση των δεδομένων που επικρατούν στη σημερινή πραγματικότητα.

Ευχαρίστησε τον Ηλείο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για την ενημέρωση και συμφώνησαν να υπάρχει διαρκώς επικοινωνία και συνεργασία με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους καλλιεργητές μας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα