Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Θωρακίζουμε την Δημοκρατία όπως προβλέπει το Σύνταγμα

Θωρακίζουμε την Δημοκρατία όπως προβλέπει το Σύνταγμα

Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ… Ο «ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ» ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ… ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ… ΚΑΙ Ο …ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ!

Κάθε προσπάθεια παραβίασης της συνταγματικής τάξης, κάθε προσπάθεια ελέγχου των κρίσιμων για τη δημοκρατική λειτουργία  θεσμών και δικαιωμάτων, όπως ο Τύπος και το δικαίωμα στην ενημέρωση και τη δικαιοσύνη, πρέπει να μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.

Για να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να την επιβουλεύεται προσπαθώντας να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Και το δρόμο για αυτή τη θωράκιση την προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 86…

Με αυτό το μήνυμα ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, να ψηφίσουν την πρόταση για την σύσταση ειδικής επιτροπής προκειμένου να γίνει η διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά στην υπόθεση των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Νικολακόπουλος ήταν ένας εκ των ομιλητών στην χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία επισημαίνοντας μάλιστα μεταξύ άλλων, ότι, ακριβώς το άρθρο 86 δίνει το δικαίωμα στη Βουλή να ασκεί εισαγγελικά και ανακριτικά καθήκοντα, αλλά βεβαίως δεν της δίνει τη δυνατότητα να αποκρύπτει και να συγκαλύπτει όταν συντρέχουν τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος, δηλαδή επαρκείς ενδείξεις . Με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή  -είπε χαρακτηριστικά- είναι προφανές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά να αποφασίσουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύσταση επιτροπής.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ακολούθως ο Ηλείος βουλευτής αναφέρθηκε σε σημαντικά στοιχεία της ίδιας υπόθεσης και ειδικότερα :

«Η διαδικασία που έγινε το 2016 για την λήψη των τηλεοπτικών αδειών προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Όχι μόνο στον νομικό και στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στην κοινή γνώμη. Μία διαδικασία που παρέπεμπε σε bigbrother, με τους υποψηφίους για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας κλεισμένους σε ένα  κτήριο αλλά και με έναν ανεξήγητο και περιοριστικό για την ελευθερία και τον πλουραλισμό στην ενημέρωση περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών,καταδικάζοντας στο κλείσιμο τους υπόλοιπους σταθμούς με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες αλλά και με μεγάλες απώλειες σε θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε  είχε ήδη καταγγείλει δημοσίως παράνομες και εξωθεσμικές ενέργειες σε σχέση με τη διαδικασία του διαγωνισμού».

ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ

ΚΑΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ !

Στο σημείο τούτο ο κ. Νικολακόπουλος αποκάλυψε με πολύ δεικτικό τρόπο ότι τις ίδιες διαπιστώσεις είχε τότε κάνει  και ο κ. Ραγκούσης (!) λέγοντας  πιο συγκεκριμένα :

« Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραφε τα εξής: “Το γεγονός  ότι η κυβέρνηση Τσίπρα διανοήθηκε να εισάγει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση  τηλεοπτικών σταθμών αποκρύπτοντας από το Κοινοβούλιο και τους πολίτες την απόφασή της για τον αριθμό των αδειών καθώς και το αντίτιμο αυτών είναι όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και ύποπτο”.  Και στην συνέχεια ακόμη λέει:“…με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα δούναι και λαβείν…”

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΓΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Η Νέα Δημοκρατία, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε  είχε ήδη καταγγείλει δημοσίως παράνομες και εξωθεσμικές ενέργειες σε σχέση με τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Είχε  καταγγείλει ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό με εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή, ότι συμμετείχε παράνομα  γιατί από τα έγγραφα που είχε καταθέσει  προέκυπτε ότι δεν είχε τα χρήματα για να συμμετάσχει. Επίσης, είχε καταγγείλει ότι ανακηρύχθηκε παράνομα ως οριστικός υπερθεματιστής αφού και από τον έλεγχο μετά τον διαγωνισμό προέκυπτε ότι και πάλι δεν είχε τα χρήματα.

Μάλιστα  υπήρχε τότε αναφορά στα περίφημα βοσκοτόπια.

Και για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία υπήρχε  μία σειρά από  νομοθετικές ρυθμίσεις όπως ο νόμος 4339/2015, γνωστός  και ως νόμος Παππά, που οδήγησε στην πρόωρη λήξη της θητείας των μελών του ΕΣΡ και άφησε χωρίς νόμιμη σύνθεση και λειτουργία την ανεξάρτητη αυτή αρχή.

Στην συνέχεια με νεότερη τροπολογία , επικαλούμενος αυτή την αδυναμία λειτουργίας της αρχής, πέρασε τη διαδικασία στη δικαιοδοσία του καθορίζοντας και τον αριθμό των αδειών σε 4, παραβιάζοντας κατάφορα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ποιος ήταν αρμόδιος για τη διαδικασία αυτή η οποία ακυρώθηκε τελικά ως μη νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας και για την οποία ήδη διώκεται ποινικά ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού ; Αρμόδιος ήταν ο πρώην υπουργός Επικρατείας και μετέπειτα υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς».

ΚΑΙ ΤΟ… «ΔΩΡΟ»

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Νικολακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περίπτωση της κατάτμησης του έργου του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου μόνο και μόνο για να ανατεθούν εργολαβίες στον κ. Καλογρίτσα,  θέτοντας από τότε σε μεγάλη «περιπέτεια» αυτό το έργο  μέχρι και σήμερα…

«Θα πρέπει να προσθέσω σε όλα αυτά τις δημόσιες καταγγελίες των  γνωστών επιχειρηματιών Μαρινάκη και Κοντομηνά, ότι τους ζητήθηκε από τον κύριο Παππά να δώσουν χρήματα στον κ. Καλογρίτσα για να φτιάξει κανάλι.

Καταγγελίες που ουδέποτε διέψευσε, αν και προκλήθηκε ο κύριος Παππάς. Και βέβαια, θυμόμαστε  και διάφορα δημόσια έργα που πήρε ο κ. Καλογρίτσας εκείνη ακριβώς την εποχή όπως το Πάτρα-Πύργος για το οποίο μάλιστα για να γίνει εφικτή η ανάθεση σε αυτόν ακυρώθηκε η δημοπράτηση του έργου ως ενιαίο και κατατμήθηκε σε  8 κομμάτια.

Και σήμερα τι έχουμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι με τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή;

Μήνυση του κυρίου Καλογρίτσα η οποία συνοδεύεται από μαρτυρικές καταθέσεις και έγγραφα με την οποία καταγγέλλεται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ότι ζήτησε από τον κύριο Καλογρίτσα να συμμετάσχει ως ‘μπροστινός’ στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.  Για να λάβει άδεια τηλεοπτικού σταθμού που θα ελέγχεται από το Σύριζα και θα υπηρετούσε την πολιτική του.

Και μάλιστα,  καταγγέλλεται ότι μεσολάβησε και υπέδειξε στην Λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC , η οποία  δεν είχε το δικαίωμα  να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, να καταβάλλει το ποσό των 3.000.0000 ευρώ για να συμμετάσχει ως εταιρία  με το όνομα Καλογρίτσα. Και το ποσό αυτό πράγματι καταβλήθηκε και με αυτό εκδόθηκε η εγγυητική επιστολή για συμμετοχή στον διαγωνισμό ,αφού χρησιμοποιήθηκε ένα εικονικό συμφωνητικό  σύμβασης υπεργολαβίας για εκτέλεση έργου που δεν υπήρχε και δεν έγινε ποτέ…».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικολακόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν την πρόταση σύστασης ειδικής επιτροπής.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα