Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

«Θωράκιση» και πρόληψη για την Ηλεία με έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  • Ουσιαστική συζήτηση με τον Ευ. Τουρνά

για επιπλέον ενισχύσεις  που θα διευκολύνουν το έργο της

αντιμετώπισης  πυρκαγιών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων…

Η θωράκιση της Ηλείας από μελλοντικές φυσικές καταστροφές που τόσο πολύ την έχουν «πληγώσει» τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το τελευταίο διάστημα του καλοκαιριού με τις πυρκαγιές, ήταν το ζητούμενο της ιδιαίτερα ουσιαστικής συνάντησης που έγινε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και τον βουλευτή του Νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός αναφέρθηκε στη εικόνα της Ηλείας την επικινδυνότητα που υπάρχει σε πολλές περιοχές της για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών  αλλά και τα προβλήματα που έχουν αφήσει πίσω τους ακραία καιρικά φαινόμενα ειδικά όσον αφορά στο περιβάλλον του τόπου, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και την καθημερινότητα των κατοίκων σε ορεινές και ημιορεινές κοινότητες του Νομού.

Ο κ. Νικολακόπουλος αν και τόνισε ότι  η ενδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε ικανοποιητική χωρίς ζητήματα που είχαν προκύψει τουλάχιστον στο παρελθόν , επεσήμανε ότι η προσπάθεια στελέχωσης πρέπει να συνεχισθεί και θεωρείται αναγκαία με δεδομένες τις «απειλές» από τις φωτιές, τις πλημμύρες και άλλα τέτοια φαινόμενα που κρατούν τον τόπο σε διαρκή επαγρύπνηση….

Ο ίδιος εξήρε με την ευκαιρία της ανωτέρω συνάντησης τη δουλειά και την  προσφορά των πυροσβεστών μας  μίλησε για το συνεχές έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν με τους ηρωικούς κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών μας για να αποτρέψουν τα χειρότερα και να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και οικισμούς.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος  συζήτησε με τον κ. Τουρνά περισσότερο τα θέματα πρόληψης σημειώνοντας ότι εκεί πρέπει να στραφούν  και οι ενέργειες του νεοσύστατου Υπουργείου για να προλαβαίνουμε τις εξαιρετικώς δύσκολες καταστάσεις. Και αυτός άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που ζητά την περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τα όσα έγιναν φέτος στην Ηλεία – είπε μεταξύ άλλων –  αυτό ακριβώς μας υποδεικνύουν. Μεγαλύτερη προσοχή, καλύτερη φύλαξη των δασικών και αγροτικών εκτάσεων  και εγρήγορση με την παραμικρή διαπίστωση…

Σε αυτό συμβολή μπορεί να έχουν και τα εναέρια μέσα που την φετινή αντιπυρική περίοδο ήταν περισσότερα από ποτέ στην Ηλεία, και είχαν καθοριστικό ρόλο στην «μάχη» κατά της φωτιάς. Το γεγονός βέβαια αυτό υποδηλώνει από μόνο του την ανάλογη προετοιμασία και τις έγκαιρες αποφάσεις ώστε να καταφέρουμε την καλύτερη δυνατή «οχύρωσή μας» την επόμενη χρονιά πράγμα που σημαίνει ότι θεωρείται απαραίτητη η περεταίρω ενίσχυση και με άλλα εναέρια μέσα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την ανάγκη να προσεχθεί και να προστατευθεί η Ηλεία τόνισε και ο κ. Τουρνάς ο οποίος συμφώνησε και αποδέχθηκε τις προτάσεις του Ανδρέα Νικολακόπουλου, πρόσθεσε δε, ότι στο Νομό θα δημιουργηθεί Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας από το ίδιο το Υπουργείο που θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε επίπεδο συντονισμού για την πρόληψη έτσι, θα επιδιωχθούν πιο κατάλληλες συνθήκες κάτι που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, στον περιορισμό εμπρηστικών ενεργειών στην λήψη εγκαίρως των απαιτούμενων έκτακτων μέτρων κλπ.

ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στην ίδια συνάντηση έγινε σημαντική αναφορά και στο θέμα της στέγασης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηλείας. Ο Ηλείος βουλευτής έθεσε πρώτιστα το πρόβλημα που υπάρχει με την Π. Υ Λεχαινών και την ανάγκη μεταστέγασής της σε άλλο χώρο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού έχουν προκύψει και ζητήματα με την μίσθωση του σημερινού οικήματος.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη εξέτασης του προβλήματος που αντιμετωπίζει και η Υπηρεσία στην Αμαλιάδα ώστε να εξευρεθεί και εκεί ένας κατάλληλος χώρος που θα εξυπηρετεί το προσωπικό και την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων και τέλος ζήτησε να εξετασθούν και προβλήματα στεγαστικής φύσης που απασχολούν τον Πύργο την Ολυμπία κλπ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα