Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Θετικές εξελίξεις για σχολικές μονάδες και δημόσια κτίρια

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚτΥΠ

-Ολοκληρώνεται εντός Οκτωβρίου

η μελέτη για το

Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας!

Άρτιος προγραμματισμός, μεθοδικότητα και ταχύτητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που διέπουν τις παρεμβάσεις που έχει αναλάβει  η ΚτΥΠ (‘Κτιριακές Υποδομές’), αναφορικά με σχολικές μονάδες και δημόσια κτίρια στην Ηλεία, γεγονός που καταγράφηκε και στη νέα συνάντηση που είχε ο βουλευτής του νομού Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥΠ Αθανάσιο Γιάνναρη για να εξετάσουν την πρόοδο των έργων.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός έχει αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία με τα στελέχη της ΚτΥΠ και ανά τακτά διαστήματα ενημερώνεται για την πορεία των έργων και για την δρομολόγηση νέων, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ικανοποιητικά, κάτι που σχολιάστηκε από τον κ. Νικολακόπουλο κατά την διάρκεια της νέας συνάντησης.

Η μέχρι σήμερα αποτίμηση έχει θετικό πρόσημο, με  χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την παράδοση και λειτουργία του νέου σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα, το οποίο αξιοποιεί πλέον η εκπαιδευτική κοινότητα μετά από αναμονή ετών.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Άκρως ικανοποιητική είναι και η πορεία των υπό κατασκευή σχολικών κτιρίων στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, με την κατασκευή του νέου κτιρίου του ΓΕΛ Λεχαινών, με προϋπολογισμό ύψους 3,1 εκατ. ευρώ να οδεύει στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας, με αντίστοιχο προϋπολογισμό.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Νικολακόπουλος και για την διαμόρφωση του χώρου και την τοποθέτηση των αιθουσών που στεγάζεται πλέον το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια στο νομό, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες και για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, για το οποίο υπάρχει ανάδοχος και το πρακτικό κατακύρωσης βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Εκ νέου τέθηκε από τον Ηλείο βουλευτή και το ζήτημα που αφορά  στη στέγαση του  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου, το οποίο προς το παρόν στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των Βυτινεΐκων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, η ΚτΥΠ εξακολουθεί να αναμένει την παράδοση κτιριολογικών στοιχείων από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Πύργου και ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε να υπάρξει επικοινωνία των δύο πλευρών για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σε ότι αφορά τα δημοτικά σχολεία Πελοπίου και Πανόπουλου, για τα οποία είχε γίνει συνάντηση και στο παρελθόν, οι διαδικασίες προχωρούν και αναμένεται να εντατικοποιηθεί η συνεργασία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την ΚτΥΠ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΤΙΡΙΟ

Άκρως θετική είναι η εξέλιξη που αφορά στην επισκευή και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας. Μετά και την αυτοψία που είχε γίνει προ μηνών στο χώρο από κλιμάκιο μηχανικών, ήδη η μελέτη εκπονείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου τρέχοντος έτους και από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή του κτιρίου με στοχευμένες παρεμβάσεις, που στόχο έχουν την αποκατάσταση ζημιών και την ενίσχυσή του προκειμένου να καταστεί ένα κτίριο ασφαλές για τους δικαστικούς λειτουργούς, τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

Εκτός των ανωτέρω, ικανοποιητική είναι η πορεία και για τα υπόλοιπα έργα με τα οποία ασχολείται η ΚτΥΠ. 

Ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε για ακόμη μία φορά την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τα στελέχη της ΚτΥΠ και την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνονται σε όλα τα αιτήματα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση των σχολικών και λοιπών δημοσίων κτιρίων στο νομό μας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα