Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Θα δοθούν οι επιδοτήσεις που “φρενάρουν” οι Δασικοί Χάρτες

Θα δοθούν οι επιδοτήσεις που "φρενάρουν" οι Δασικοί Χάρτες

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ «ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΠΕΚΕΠΕ

ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΝΟΜΟΘ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Μπορεί η εμπλοκή με τους Δασικούς Χάρτες που προκάλεσε σημαντικές δυσκολίες για πολλούς από τους αγρότες μας, οι επιδοτήσεις ωστόσο θα προχωρήσουν πλέον κανονικά εκεί που έχουν εμφανισθεί σχετικά προβλήματα.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Βάρρα με τον οποίο και είχε ουσιαστική συνεργασία.

Ο κ. Νικολακόπουλος έκανε αναλυτικές επισημάνσεις για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι εμπλεκόμενοι και ζήτησε να προχωρήσουν από τον Οργανισμό γρήγορα οι διαδικασίες απεμπλοκής.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό μετά από επικοινωνία που είχαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ετοιμάζεται επίσης και το νομοθετικό διάταγμα για οριστικές διευθετήσεις στα προβλήματα δασικών χαρτών, με στόχο την άρση τέτοιων εμπλοκών και τη λύση από τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί σήμερα, κυρίως από την υπερβολική καθυστέρηση εξέτασης των αντιρρήσεων και της μη αναγνώρισης εκτάσεων που για διάφορους λόγους είχε παραχωρήσει στους κατοίκους το Δημόσιο (π.χ περιπτώσεις Κάτω Παναγιάς, Αετοράχης κλπ)

Ο Ηλείος βουλευτής κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Νομό μας, προκειμένου να  γίνει αναλυτική ενημέρωση των αγροτών πάνω στα θέματα ου ΟΠΕΚΕΠΕ, για σύγχρονες μορφές καλλιέργειας τα Σχέδια Βελτίωσης κλπ. Του ζήτησε επίσης να επισκεφθεί και το Πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα καθώς ο κ. Βάρρας είναι και ο ίδιος καθηγητής σε αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου της Ηπείρου. Έτσι για συνεργασία μαζί του με την κατάρτιση και τις γνώσεις του είναι ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για την περιοχή μας.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Στο μεταξύ ο κ. Νικολακόπουλος, παρακολουθώντας ιδιαίτερα και τα ζητήματα του τομέα δημόσιας υγείας στην Ηλεία και με δεδομένη την ανάγκη σε ενίσχυση προσωπικού, τόνισε χθες ότι προχωρά η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών που θα καλύψουν θέσεις στις τρεις Νοσοκομειακές μας Μονάδες.

Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Πύργου, θα προκηρυχθούν δύο θέσεις παθολόγων και από μία για τις κατηγορίες: χειρουργού, ορθοπεδικού – τραυματιολόγου, νεφρολόγου και μαιευτήρα – γυναικολόγου.

Για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα γίνει προκήρυξη για τέσσερις θέσεις όπως: παθολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού και ακτινολόγου.

Για το Ίδρυμα των Κρεστένων τέλος, οι προσλήψεις θα αφορούν σε ένα παθολόγο, έναν παιδίατρο και έναν ακτινοδιαγνώστη.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα