Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Συζήτηση για τις αποζημιώσεις στην παραγωγή του καρπουζιού

Συζήτηση για τις αποζημιώσεις στην παραγωγή του καρπουζιού

ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΣ

  • ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με τους καρπουζοπαραγωγούς της περιοχής του Ηλειακού Κάμπου στη Γλύφα  συναντήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος και ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής καλλιέργειας του προϊόντος, την προώθησή του στις αγορές, όπως και για τις συνέπειες των προβλημάτων από την πανδημία.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών του Ηλείου  βουλευτή τόσο με εκπροσώπους των αγροτών όσο και με τους ίδιους τους παραγωγούς,  οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες της εμφάνισης της νόσουCOVID -19 με σκοπό την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Ήδη όπως αποφασίσθηκε θα συσταθεί Επιτροπή Αγροτών που θα υποβάλλει σε σύντομο χρονικό διάστημα την πρότασή της για το ζήτημα των αποζημιώσεωνκαι η οποία θα κατατεθεί  στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με τον τελευταίο άλλωστε, έχει συζητηθεί η περίπτωση του καρπουζιού και η ζημιά που έχει υποστεί η παραγωγή κυρίως την περίοδο του Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου  και είναι γνωστό ότι εξετάζεται από πλευράς Υπουργείου η αποζημίωση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν στο μέγεθος της καταστροφής στη γεωγραφική περιοχή, στην ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος κλπ.

Στη βάση αυτή θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών και με δεδομένη τη διαμορφωθείσα εικόνα στην Ηλεία.Με βάση την πρόταση των αγροτών εκτιμάται ότι θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πληγέντων παραγωγών.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα