Ανδρέας Νικολακόπουλος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στον Δήμο Ήλιδας το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας!

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ

Στον Δήμο Ήλιδας και τους δημότες παραχωρείται για την θερινή περίοδο το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, με την υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.  Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την  επίσκεψή του στην Αμαλιάδα, να γίνεται πράξη.

Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Παναγιώτη Μπαλωμένο. Η βραχυχρόνια παραχώρηση θα γίνει στην βάση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΤΑΔ  και σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η δέσμευση έγινε πράξη

Το θέμα είχε τεθεί απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα στις αρχές Μαΐου και είχε δεσμευθεί να διερευνήσει  το ζήτημα, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Άμεσα, τόσο ο κ. Νικολακόπουλος όσο και ο κ. Λυμπέρης προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες προς την ΕΤΑΔ, επαναδιατυπώνοντας το σχετικό αίτημα, η διαδικασία κύλησε ομαλά και επήλθε συμφωνία. Ως εκ τούτου, το αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό κάμπινγκ στην Κουρούτα ανοίγει από τον δήμο Ήλιδας για τους δημότες, καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής σεζόν.

Προχωρούν οι διαδικασίες

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην ΕΤΑΔ ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα, επιτυγχάνοντας επίσης θετικές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, προχωρούν οι διαδικασίες και το προσεχές διάστημα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την μίσθωση του Παρά θιν’ αλός στην Ζαχάρω ενώ παράλληλα θα εξεταστεί από την ΕΤΑΔ και το αίτημα που αφορά στην παράταση λειτουργίας για τα Ιαματικά λουτρά στον Καϊάφα. Το εν λόγο αίτημα θα αξιολογηθεί ανάλογα της επισκεψιμότητας στην Επιχειρηματική Μονάδα .Οι ημερομηνίες λειτουργίας της Ι.Π. Καϊάφα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα έτη, μετά από παρεμβάσεις του κ. Νικολακόπουλου είχε δοθεί παράταση στην λειτουργία των λουτρών κατά ένα μήνα, για την κάλυψη των αναγκών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα