Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Στις ράγες η τουριστική ανάπτυξη

Στις ράγες η τουριστική ανάπτυξη

Κοινό «μέτωπο» διεκδίκησης του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκου Κοροβέση και του Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλου

Θετική ανταπόκριση από πλευράς του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ ΑΘ. Κοτταρά για την ανάπτυξη τουριστικής γραμμής που θα συνδέει Πάτρα- Κυλλήνη- Κατάκολο- Πύργο- Ζαχάρω- Ζευγολατιό και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας. 

Η τουριστική ανάπτυξη και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηλείας αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του ΟΣΕ Αθανάσιου Κοτταρά, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκου Κοροβέση και του Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης έθεσε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας- Κυλλήνης- Κατακόλου- Πύργου- Καϊάφα- Ζαχάρως και τη διασύνδεση της, με το Καλό Νερό και το Ζευγολατιό. Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι η δημιουργία ενός τουριστικού τρένου, που θα μπορεί να συνδεθεί και με τη γραμμή Κατάκολο- Πύργος. Η διασύνδεση αυτή θα δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει μία μαγευτική διαδρομή ένα μέσο μεταφοράς ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα δίνει την δυνατότητα, σε όλους όσους επιλέξουν το τραίνο για την μετακίνηση τους, να απολαύσουν και τις μοναδικές παραλίες που υπάρχουν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Παράλληλα η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης του Νότιου τμήματος της Ηλείας και της Πελοποννήσου, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, θα σταματά στον Πύργο. 

Την πρόταση για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, είδε θετικά ο Αθ. Κοτταράς, ενώ άμεσα αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση για το θέμα. «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ηλεία, αλλά και η διασύνδεση του Νομού με τα όμορα αστικά κέντρα. Η ανάδειξη του παραλιακού μας μετώπου, θα τονώσει τουριστικά τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο σιδηρόδρομος.

Η διαδρομή με το τραίνο δεν είναι απλή μετακίνηση. Είναι ένα αξέχαστο ταξίδι, σε σημεία σημαντικής εικαστικής και πολιτισμικής αξίας. Ένα ποσοστό (άνω του 25%) ευκατάστατων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο Ευρωπαίων ταξιδιωτών αναζητούν πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες και τουριστικές υπηρεσίες πέρα από το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, φιλοξενία.

Το σχέδιο το οποίο επιχειρούμε να εκπονήσουμε, μπορεί να είναι φιλόδοξο καθώς καλούμαστε να ξαναζωντανέψουμε μία «νεκρή» σιδηροδρομική γραμμή, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι το εγχείρημα μας αυτό θα είναι άκρως επιτυχημένο και προς όφελος του συνόλου των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας» σχολίασε μετά το πέρας την συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης υπογραμμίζοντας ότι όραμα τόσο δικό του όσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει ταχύτητα και να «σκαρφαλώσει» στις πρώτες θέσεις προσέλκυσης τουριστών.   

«Ένα από τα έργα υψίστης σημασίας για το νομό Ηλείας, που θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην διευκόλυνση των μεταφορών επιβατών και προϊόντων, όσο και στην αναπτυξιακή πορεία του νομού, είναι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας-Κυπαρισσίας» τόνισε ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Νικολακόπουλος ενώ υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα έργο που έχει μείνει ανενεργό επί σειρά ετών και πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι ενέργειές μας. Πέραν της σύνδεσης που πρέπει να έχει η Ηλεία με την Πάτρα και την Κυπαρισσία, σημαντική παράμετρος του συγκεκριμένου έργου είναι και η σύνδεση με τα δύο μεγάλα λιμάνια του νομού μας, την Κυλλήνη και το Κατάκολο.

Αρχικά, στοχεύουμε στην τμηματική επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής για την εξυπηρέτηση των πολιτών των τριών Νομών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και στην δημιουργία νέων θέσεων  εργασίας. Επιπρόσθετα, να επισημάνω την σπουδαιότητα που έχει η άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στην ανάδειξη και στήριξη του τουριστικού κλάδου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το νομό Ηλείας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις και για αυτό το μεγάλο έργο».

Πηγή: http://www.newsgf.net/2021/01/blogpost_487.html#more

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα