Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Στη Βουλή ο δρόμος ‘Πατρών-Πύργου’

ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

-Ζητά ενημέρωση για την έγκριση

από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

και για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου

Στη Βουλή φέρνει εκ νέου το θέμα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ‘Πάτρα-Πύργος’ ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος προχώρησε στην κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την έγκριση που αναμένεται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. καθώς και για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα για τους κατοίκους της Ηλείας και η ανησυχία είναι έντονη εξαιτίας των καθυστερήσεων, ως εκ τούτου αυτό που επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αναμονή.

 Οι χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησαν το έτος 2015 στην ματαίωση της δημοπράτησης του έργου, προκρίνοντας ένα διαγωνισμό που είχε ‘σπάσει’ σε οκτώ εργολαβίες, με ορατό τον κίνδυνο να μην κατασκευαστεί ποτέ το έργο, καθώς προέκυψε πλήθος προβλημάτων με την χρηματοδότηση, τις μελέτες, εγγυητικές, ομίλους που κηρύχθηκαν έκπτωτοι κ.λ.π.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο και είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε σειρά ενεργειών για την απεμπλοκή των διαδικασιών και την διασφάλιση κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Μετά την εξασφάλιση του έργου ως  «γέφυρα» στη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ 2021-2027) και την επανένταξή του στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΥ, αναμένεται η τελική έγκριση από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, την DG COMP, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να δοθεί το ‘πράσινο φως’ ώστε να προχωρήσει το έργο.

Ειδικότερα, ο Ηλείος βουλευτής ερωτά τον Υπουργό:

«-Πότε αναμένεται η σχετική έγκριση από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG COMP) της Ε.Ε. για να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου;

-Θα τηρηθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα; Προβλέπεται έναρξη κατασκευής του έργου εντός του τρέχοντος έτους και ολοκλήρωσή του εντός του 2024;».  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα