Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Σημαντικό το έργο του Δασαρχείου Ολυμπίας και χρίζει περαιτέρω ενίσχυσης

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  • ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα υπήρξε η συνάντηση του Ηλείου βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Δασάρχη Ολυμπίας Βασίλη Γιακουμή και στελέχη του Δασαρχείου της περιοχής, η οποία και απαιτεί αυξημένο βαθμό ετοιμότητας σε ό, τι αφορά την προστασία από τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Έτσι, από την πρώτη στιγμή η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα της περασμένης αντιπυρικής περιόδου, η οποία χαρακτηρίστηκε θετική αφού υπήρξε άμεσα αντιμετώπιση μίας μεγάλης πράγματι φωτιάς και όλων των υπολοίπων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Ολυμπίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη το προσωπικό του Δασαρχείου για τη συμβολή του αλλά και για την προσπάθεια που εξακολουθεί να κάνει με τις αντιπυρικές ζώνες και τους καθαρισμούς, όπου χρειάζονται, για να μην δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Αναβάθμιση – στελέχωση και νέες παρεμβάσεις

Στη συζήτηση που ακολούθησε ετέθη το σοβαρό θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Δασαρχείου, όπως και των βελτιώσεων υλικοτεχνικής υποδομής που αναμφίβολα θα κάνουν πιο ευέλικτη και καλύτερη την λειτουργία του.

Η στελέχωση επίσης της υπηρεσίας με προσωπικό, εκτιμήθηκε ως απαραίτητη και εδώ απαιτείται μία παρέμβαση στο πλαίσιο των ενισχύσεων των δασικών υπηρεσιών, πολύ δε περισσότερο  εκείνων που βρίσκονται σε «ευαίσθητες» περιοχές με μεγάλο αντικείμενο, όπως ακριβώς το Δασαρχείο της Ολυμπίας.

Τέλος, έγινε αναφορά στη σημασία των προγραμμάτων καθαρισμού στις δασικές εκτάσεις και στην ανάγκη επέκτασης, ώστε να προχωρήσουν μελέτες και αντίστοιχα έργα με έγκαιρους καθαρισμούς ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα