Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Σε εξέλιξη τα έργα στις σχολικές μονάδες

Σε εξέλιξη τα έργα στις σχολικές μονάδες

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚτΥΠ

-Προς δημοπράτηση

η ενεργειακή αναβάθμιση

Νοσοκομείου Πύργου

-Οριστικοποιείται το πλάνο

για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Απτά αποτελέσματα για τις σχολικές μονάδες της Ηλείας, καθώς και για άλλα δημόσια κτίρια του νομού, αποφέρουν οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από τις ‘Κτιριακές Υποδομές’ (ΚτΥΠ), όπως αποδεικνύεται και από τη νέα συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τα στελέχη της διοίκησης.

 Ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε εκ νέου με τον πρόεδρο κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία έργων που αφορούν δομές στην Ηλεία. Από τη συνάντηση προέκυψαν καλές ειδήσεις, ενώ από την πλευρά του Ηλείου βουλευτή εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση και παράδοση στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νέου σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα.

Πρόκειται για ένα έργο η κατασκευή του οποίου είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα επί σειρά ετών, αφού το προηγούμενο σχολικό κτίριο είχε καταστραφεί από το σεισμό του 2008, και ο κ. Νικολακόπουλος ευχαρίστησε την διοίκηση της ΚτΥΠ για την αποτελεσματική συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες η οποία και απέδωσε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

          Δημοτικό Ν. Μανωλάδας και ΓΕΛ Λεχαινών

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας. Το νέο σχολείο έχει ήδη αρχίσει και κατασκευάζεται, με προϋπολογισμό ύψους 3,1 εκ ευρώ, και οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και το ίδιο ισχύει και για το νέο κτίριο του ΓΕΛ Λεχαινών, το οποίο επίσης έχει χρηματοδοτηθεί με αντίστοιχο προϋπολογισμό και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.

     Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι διαδικασίες που αφορούν στην κατασκευή νέου κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Ηλείος βουλευτής εντός του Οκτωβρίου θα προχωρήσει η ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και το αργότερο στις αρχές του νέου έτους θα προχωρήσει η δημοπράτησή του για την ανάδειξη εργολάβου.

Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε εκ νέου στην διοίκηση της ΚτΥΠ και το ζήτημα που αφορά στη στέγαση του  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου, το οποίο στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των Βυτινεΐκων, καθώς και το θέμα των κτιριακών υποδομών των δημοτικών σχολείων Πελοπίου και Πανόπουλου. Για το θέμα αυτό η ΚτΥΠ αναμένει σχετικές μελέτες από τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.

                             Ενεργειακή αναβάθμιση

Πέραν των σχολικών μονάδων, εξελίξεις υπάρχουν και στο έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας», το οποίο έχει προϋπολογισμό 1.545.000 ευρώ και προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις. Οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η δημοπράτησή του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία και για την ένταξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το ζήτημα που αφορά στο κτίριο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, καθώς απαιτείται πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου.

Αυτό που αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφθούν το Πρωτοδικείο μηχανικοί της ΚτΥΠ προκειμένου να δουν από κοντά το κτίριο και να αξιολογήσουν την κατάσταση έτσι ώστε να καταλήξουν στον τρόπο εκπόνησης των μελετών για να ξεκινήσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την διοίκηση και τα στελέχη της ΚτΥΠ, υπάρχει ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα και ταύτιση απόψεων στα ζητήματα που αφορούν το νομό μας και θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στη λύση του προβλήματος της στέγασης του Γυμνασίου- Λυκείου Καράτουλα. Συνεχίζουμε  στην ίδια κατεύθυνση προκειμένου να δοθούν λύσεις σε εύλογα χρονικά διαστήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα