Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Σε δύσκολη χρονική συγκυρία παρουσιάσαμε καλύτερες επιδόσεις

*Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

*ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

*ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

«Στηρίξαμε το δημόσιο σύστημα υγείας, ενισχύσαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Και σε αυτό το περιβάλλον σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat η χώρα μας παρουσίασε την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε ότι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ με ποσοστό ανάπτυξης 13,4 % σε ετήσια βάση και τη δεύτερη καλύτερη στο εννιάμηνο σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους με ποσοστό 9,3 %.

Την ίδια ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώθηκε στο 3,9 % για το τρίτο τρίμηνο και στο 5,7 για το εννιάμηνο του ’21».

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, προσθέτοντας ακόμη μεταξύ άλλων ότι η ανεργία μειώθηκε στο 13% από 16,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, με βάσει τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2021 κατά 7,2%. Υποστήριξε επίσης ο Ηλείος βουλευτής ότι:

«Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να έχουμε φέτος την τρίτη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε από την πρώτη στιγμή να στηρίξει την κοινωνία, με αποτέλεσμα η Ελληνική οικονομία να παρουσιάσει σωρευτική ανάπτυξη 11,7% για τα έτη 2021 – 2022.

Μάλιστα, το 2022, εκτιμάται ότι θα ανακτήσουμε πλήρως τις απώλειες του 2020».

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ…

Ακολούθως ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και σε μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επίτευξη των θετικών δεικτών ανάπτυξης με διαρκές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα:

«Μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές,  απλοποιούμε αδειοδοτικές διαδικασίες, μειώνουμε τη γραφειοκρατία  μέσω ευέλικτου θεσμικού πλαισίου αλλά και μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους  έχουμε πραγματοποιήσει 170 και πλέον μεταρρυθμίσεις, πραγματοποιήσαμε πάνω από 70 παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το ύψος των οποίων διαμορφώνεται στα 43,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο ίδιο οικονομικό περιβάλλον στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και των ατομων με αναπηρία. Με την έκτακτη καταβολη μισθού στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία μας.

Με την  αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και τη διεύρυνσή του ως προς τα  κριτήρια.

Με τη στήριξη των άνεργων συμπολιτών μας και την επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με επιπλέον  50.000 νέες θέσεις.

Με την στήριξη των νέων με μέτρα όπως το ”Πρώτο Ένσημο” για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης, την κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας.

Με την στήριξη των αγροτών με μέτρα όπως η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες και αγρότες που συμμετέχουν σε συνεταιριστικά  σχήματα».

ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικολακόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό σημειώνοντας:

«Επιβεβαιώνοντας τις διαχρονικές αξίες της παράταξής μας, θέτουμε ως στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Παράλληλα όμως ενισχύουμε  την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Με ρεαλισμό και αισιοδοξία κάνουμε πράξη το σχέδιό μας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Μια Ελλάδα που ανακτά την εμπιστοσύνη όλων των πολιτών. Μια Ελλάδα που κερδίζει το σεβασμό σε διεθνές επίπεδο.

Σας καλώ να εκφράσετε την εμπιστοσύνη σας σε αυτό το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και να υπερψηφίσετε τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα