Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Σε αναπτυξιακό πλάνο ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σε αναπτυξιακό πλάνο ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Γ. ΛΕΝΤΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Προοπτική ανάπτυξης και ανάδειξης του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης δίνουν οι μελέτες και οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, Νίκο Παπαθανάση από τον βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

Η συνάντηση των τριών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού και επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την προώθηση και υλοποίηση έργων, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην προσέλκυση επενδυτικών κινήσεων.

Αξιοποίηση προγραμμάτων

Ήδη ο δήμος έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών με αναπτυξιακό προσανατολισμό και μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και της εξωστρέφειας που διακρίνει την Δημοτική Αρχή, με σταθερά βήματα διαμορφώνεται πρόσφορο έδαφος για επενδυτικές προτάσεις που βάλουν την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης, θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στα επόμενα βήματα και σε αυτό τον τομέα ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργού, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Το κτίριο της Πυροσβεστικής

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα της στέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ήδη για το συγκεκριμένο θέμα έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και έχουν γίνει στοχευμένες ενέργειες και από τον κ. Νικολακόπουλο και από τον κ. Λέντζα και κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό συζητήθηκε το πλαίσιο εκπόνησης του συγκεκριμένου έργου μέσω ΣΔΙΤ.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εκείνα τα εργαλεία που απαιτούνται, μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και στην περίπτωση του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης για την εκτέλεση σημαντικών έργων και επενδύσεων.

Το ραντεβού των τριών ανανεώθηκε, προκειμένου να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα οι περαιτέρω ενέργειες.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα