Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Προβλέπεται ενίσχυση και αναγέννηση του θεσμού

ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

-Άρθρα που στοχεύουν

στην διατήρηση του χαρακτήρα

των λαϊκών αγορών

Στην τελική ευθεία προς ψήφιση βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά Αμαλιάδας και συνομίλησε με πωλητές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, προκειμένου να καταγράψει τις θέσεις τους επί του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.

Όπως και ο ίδιος τόνισε, συνομιλώντας με τους πωλητές, σκοπός του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου δεν είναι η στοχοποίηση των λαϊκών αγορών, αλλά η ενίσχυση και η αναγέννηση του θεσμού χωρίς να χαθεί ο λαϊκός χαρακτήρας του.

Αυτό γίνεται αντιληπτό άλλωστε όταν μελετήσει κάποιος το Νομοσχέδιο και αυτό διατύπωσαν και οι περισσότεροι πωλητές που είχαν ήδη ενημέρωση για το θέμα και υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των άρθρων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Κανόνες και εκσυγχρονισμός

Εν προκειμένω, το Νομοσχέδιο αποσαφηνίζει και θέτει συγκεκριμένους κανόνες για την διαδικασία και τους όρους χορήγησης αδειών, θέσεων, την καταβολή τελών, τον κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών και την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Παράλληλα, επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό τους και την διαμόρφωση συνθηκών αγοράς του 21ου αιώνα. Τα όσα προβλέπονται, στοχεύουν στο να δοθεί η ευκαιρία τους πωλητές να συμμετέχουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, να κάνουν χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους, να αποκτήσουν καλύτερη και ευθεία πρόσβαση με τους πελάτες τους και φυσικά να εργάζονται με διαφάνεια, προσφέροντας στους καταναλωτές ποιοτικά και σε καλές τιμές προϊόντα.

“Με το Νομοσχέδιο το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, διατηρείται αναλλοίωτος ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών και των μικρών ελευθέρων επαγγελματιών” τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος άκουσε με προσοχή τους πωλητές, καταγράφοντας συγχρόνως και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από παραγωγούς- πωλητές αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι εστιάζουν κυρίως τον προβληματισμό τους στην χρήση της νέας τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο Ηλείος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με καταναλωτές για προβλήματα της καθημερινότητας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα