Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Πρόταση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης Μαρινών Σκαφών Αναψυχής στην Ηλεία

Πρόταση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης Μαρινών Σκαφών Αναψυχής στην Ηλεία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ

ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

  • Τρεις βασικοί τομείς για ανάλογες χρηματοδοτήσεις συζητήθηκαν

στην συνάντηση του βουλευτή  Ηλείας  και της  Βίκυς Λοίζου

Συνάντηση που αφορούσε σε συγκεκριμένα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία με στόχο την ένταξη αντίστοιχων έργων και πρωτοβουλιών και την χρηματοδότησή τους κυρίως από το Ταμείο Ανάκαμψης, έγινε μεταξύ του βουλευτή του Νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού ΒίκυςΛοίζου στην Αθήνα. Ήταν ουσιαστικά μία συνάντηση που έγινε, ως προς το περιεχόμενό της, σε συνέχεια εκείνης που είχε κάνει ο Ηλείος βουλευτής πριν λίγες μέρες με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, κατά την οποία είχαν ήδη δρομολογηθεί σημαντικά θέματα για την περιοχή μας.

Ο κ. Νικολακόπουλος συζήτησε ειδικότερα με την κα Λοίζου την δυνατότητα χρηματοδότησης,  βελτίωσης και αναβάθμισης ήδη υφιστάμενων τουριστικών υποδομών στην Ηλεία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τις δύο υπάρχουσες Μαρίνες σε Κατάκολο και Κυλλήνη.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν και οι δύο αυτές υποδομές να ενισχυθούν με πίστωση που θα καλύπτει μελέτη και κατασκευή- αρκεί να επιλεγούν- όπως και ο Νομός γενικότερα για την σχετική ένταξη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίσουν περισσότερο, πιο ποιοτικό και ακριβότερο τουρισμό στην περιοχή μας.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω ανάπτυξης για “Μαρίνες” και σε άλλα σημεία του τόπου μας, κάτι που έχει ήδη προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ γνωρίζοντας την σπουδαιότητά τους για την τουριστική ανάπτυξη και την ώθηση της οικονομίας μας. Είναι όπως είπε μία καλή ευκαιρία τώρα να εντάξουμε τέτοια έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης που σε συνδυασμό και με υπόλοιπες κινήσεις όπως π.χ τα υδατοδρόμια που σταδιακά θα αδειοδοτούνται αν οι Δήμοι “τρέξουν’ και δείξουν την ανάλογη ετοιμότητά τους ή το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Παραλιακού Μετώπου, το οποίο θα έρθει να αλλάξει ριζικά την σημερινή εικόνα και να βάλει την Ηλεία σε δυναμική αναπτυξιακή τροχιά.

ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ

ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ιδιαίτερα με την κα Λοίζου ήταν η ανάπτυξη Γαστρονομικού Τουρισμού, που ειδικά στην περιοχή μας έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί και να αποτελέσει ένα ακόμη ουσιαστικό σημείο αναφοράς στον τουριστικό τομέα.

“Το χαρακτηριστικό των εκτεταμένων γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων που δίνουν μέσα από την ίδια την παραγωγή ή ακόμη και την μεταποίηση μοναδικής αξίας και ποιότητας παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί συνδυαστικά με το τουριστικό κομμάτι αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις” ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος  και πρόσθεσε :

“Η πρότασή μου στοχεύει στην εξασφάλιση τέτοιων χρηματοδοτήσεων που επίσης μπορούν να προέλθουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για την αξιοποίηση πλεονεκτημάτων του αγροτοδιατροφικού  τομέα,  με ανάδειξη των σημαντικών στοιχείων παραγωγής, δημιουργία χώρων επισκεψιμότητας σε αγροτικές παραδοσιακές εγκαταστάσεις,  εκθέσεις με διεθνή αντίκτυπο, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τους θερινούς μήνες κλπ.”

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στην ίδια συνάντηση  ετέθη  και ο καταδυτικός τουρισμός  που αποκτά συνεχώς νέους φίλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα ο κ. Νικολακόπουλος γνωρίζοντας ότι στην Ηλεία υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τις καταδύσεις, ενώ λειτουργεί και Σύλλογος με αρκετά μέλη, πρότεινε την ένταξη  για χρηματοδότηση και ενός Καταδυτικού Πάρκου.

Ήταν μία πρόταση, που όπως και η προηγούμενη, έγινε αποδεκτή με θετική προοπτική από την Γενική Γραμματέα Τουρισμού, που ας σημειωθεί είχε έρθει πρόσφατα και στον Καϊάφα για να δει τις εγκαταστάσεις των Λουτρών και είχε κάνει μια πρώτη κουβέντα για όλα αυτά τα θέματα με τον βουλευτή του Νομού μας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα