Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Πρωταρχικό μέλημα το σχέδιο αποϊδρυματοποίησης

Πρωταρχικό μέλημα το σχέδιο αποϊδρυματοποίησης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑμεΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

-Με ευαισθησία κοντά στη δομή

ο Ηλείος βουλευτής

Σε μικρό χρονικό ορίζοντα τοποθετείται η έναρξη της διαδικασίας αποϊδρυματοποίησης των ατόμων που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση όπως ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με εργαζόμενους της δομής.

Ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει με πολύ προσεκτικά βήματα, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος είναι ένα ευαίσθητο θέμα και με την ανάλογη ευαισθησία αντιμετωπίζεται το όλο εγχείρημα από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, από τη στιγμή που αφορά άτομα με ειδικά προβλήματα, μάλιστα καταγράφονται και αρκετά βαριά περιστατικά, και οι κινήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και ενταγμένες στο πλαίσιο που διέπει ανάλογες περιπτώσεις.

Διαρκής συνεργασία

Η συνάντηση, έστω και εξ’ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου, που είχε ο κ. Νικολακόπουλος με τον πρόεδρο της δομής κ. Νίκο Σταθακόπουλο, την πρόεδρο των εργαζομένων κα Ελένη Παναγιωτοπούλου και την συμμετοχή εργαζομένων του παραρτήματος, έγινε για την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δοθείσης της ευκαιρίας όμως συζητήθηκε και το θέμα της αποϊδρυματοποίησης των 43 τροφίμων και της ένταξής τους σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και τέθηκαν και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Το ενδιαφέρον του κ. Νικολακόπουλου είναι δεδομένο και ο ίδιος δεν κρύβει την ευαισθησία του για την συγκεκριμένη και αντίστοιχες δομές, γι’ αυτό βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον κ. Σταθακόπουλο, προκειμένου να δίδονται λύσεις στα οποία προβλήματα ανακύπτουν, ενώ η συνεργασία αυτή θα εντατικοποιηθεί όσο προχωρά η διαδικασία της αποϊδρυματοποίησης.

Αρωγός στην προσπάθεια

Ο Ηλείος βουλευτής απευθυνόμενος στους εργαζομένους εστίασε στο δύσκολο έργο που επιτελούν και στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την καλύτερη περίθαλψη και παραμονή των τροφίμων στο παράρτημα, τονίζοντας ότι πρόκειται για λειτούργημα που αναγνωρίζεται και από την κοινωνία και από την πολιτεία και δήλωσε ότι βρίσκεται στην διάθεσή τους για την αντιμετώπιση οποιαδήποτε προβλήματος και είναι αρωγός στην προσπάθειά τους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εκτός από τις ευχές, ευχαρίστησαν τον κ. Νικολακόπουλο για το ενδιαφέρον και την στήριξή του και του ζήτησαν μετά το πέρας της πανδημίας να έχουν και συνάντηση με φυσική παρουσία, κάτι που είναι δεδομένο ότι θα γίνει, καθώς και ο κ. Νικολακόπουλος θέλει να επισκεφθεί από κοντά την δομή και να ενημερωθεί εκτενώς για όλα τα ζητήματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα