Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και στηρίζουμε την αγορά

Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και στηρίζουμε την αγορά

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

                                                                Ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε

                                                                σοβαρότητα και ενότητα αυτές

                                                                 τις κρίσιμες ώρες

«Μένουμε Σπίτι’. Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και παράλληλα θα λαμβάνονται μέτρα για την στήριξη όλων των επαγγελματικών τάξεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν υπάρχουν περιθώρια για αντιπαραθέσεις και λαϊκισμό. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι και εγώ θα είμαι μπροστά σε οποιαδήποτε διεκδίκηση».

Τα παραπάνω τόνισε ο Ηλείος βουλευτής κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος κατά την διάρκεια των στοχευμένων επαφών που είχε με περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων του νομού, προκειμένου να ακούσει από κοντά τα αιτήματα και να τα προωθήσει σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την διάρκεια των συναντήσεων καταγράφηκε σύγκλιση απόψεων από όλες τις πλευρές στην κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας υγείας και ενίσχυσης των δομών υγείας, προκειμένου να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές, ενώ ο κ. Νικολακόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι μία πρώτη δέσμη και έπεται συνέχεια, καθώς η εξάπλωση του ιού είναι σε εξέλιξη και σε καθημερινή βάση διαμορφώνονται νέα δεδομένα.

Άλλωστε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή προώθησε τα αιτήματα των φορέων του νομού στου αρμόδιους Υπουργούς και προχώρησε και ένα βήμα ακόμη καταθέτοντας σχετική αναφορά στη Βουλή προκειμένου να προωθηθούν και μέσω του Κοινοβουλίου.

                   Ενημέρωση για όλα τα αιτήματα

Ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε στο ΕΒΕ Ηλείας με τον πρόεδρο κ. Κώστα Νικολούτσο παρουσία και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλία Ξανθούλη και ακολούθως με μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων δήμου Πύργου κ. Μάκης Ζαχαρόπουλος. Επίσης συνάντησε ολιγομελή επιτροπή των εστιατόρων Πύργου, ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκο Σιαψάλη και μέλη του Δ.Σ., καθώς επίσης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας κ. Νίκο Καρυώτη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας κ. Νίκο Ζαρόκωστα, τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και περιχώρων κ. Βασίλη Τηλιγάδα και τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Μαμούση.

Οι εκπρόσωποι των φορέων μετέφεραν την αγωνία τους στον κ. Νικολακόπουλο για την δυσχερή κατάσταση που έχουν περιέλθει όλοι οι κλάδοι εξαιτίας του κορωνοϊού και τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Νικολακόπουλος άκουσε με μεγάλη προσοχή και κατέγραψε όλα τα αιτήματα ενώ αναμένει εντός των ημερών να γίνει επίσημη καταγραφή, καθώς το ΕΒΕ ανέλαβε να συστήσει επιτροπή συγκέντρωσης, καταγραφής και ιεράρχησης όλων των αιτημάτων, προκειμένου να υπάρξει κοινή διεκδίκηση.

Άλλωστε, αυτό που διαπίστωσε και ο κ. Νικολακόπουλος από τις επαφές που είχε, τα περισσότερα αιτήματα των κλάδων συγκλίνουν και μετά την καταγραφή θα προωθηθούν σε κυβερνητικό επίπεδο.

        ‘Να καταβληθούν οι οφειλές του δημοσίου’

Σημαντική είναι η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει και θα απαιτήσει επισταμένα πλέον ο Ηλείος βουλευτής, προκειμένου άμεσα να καταβληθούν όλες οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πέραν των μέτρων που αφορούν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, ένα πρώτο μέρος των οποίων έχει ήδη ανακοινωθεί και έπονται και άλλα, γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση για αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, ενώ θα ακολουθήσουν μέτρα και από το τραπεζικό σύστημα όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.   

                    ‘Έρχονται και άλλα μέτρα’

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση και προέχει η υγεία των πολιτών. Προέχουν μέτρα ενίσχυσης των δομών υγείας του νομού μας και έχω διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφθούν άμεσα θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και λοιπές ειδικότητες. Πρέπει να είναι έτοιμες οι δομές να αντιμετωπίσουν αύξηση των κρουσμάτων. Οι πολίτες δοκιμάζονται και πρέπει να τηρήσουμε υπεύθυνη στάση, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχει ανακοινωθεί η πρώτη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και συμπληρωματική δέσμη μέτρων στο μέτρο του δυνατού για να καλυφθούν οι επιχειρήσεις και η αγορά και θα πρέπει να επεκταθούν και στις τράπεζες. Θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς και οι επιχειρήσεις. Αυτό που απαιτείται είναι σοβαρότητα και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις συναντήσεις που είχε ο κ. Νικολακόπουλος αφενός τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα προστασίας για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, παρουσία πολύ μικρού αριθμού ατόμων κάθε φορά, απουσία χειραψιών και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και άπαντες ένωσαν τη φωνή τους τονίζοντας ότι το ‘Μένουμε Σπίτι’ δεν είναι απλά ένα σλόγκαν, αλλά μία κίνηση που την υιοθετούμε απόλυτα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα