Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Πιο κοντά στη διαδικασία αποζημιώσεων για το καρπούζι

Πιο κοντά στη διαδικασία αποζημιώσεων για το καρπούζι

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθεί τώρα νέα προσπάθεια με Υπ. Οικονομικών

Θετικές εξελίξεις με τη δρομολόγηση της διαδικασίας επί της ουσίας για την αποζημίωση των καρπουζοπαραγωγών  οι καλλιέργειες των οποίων και η προώθηση της παραγωγής τους στις αγορές επλήγησαν σημαντικά από τον  COVID-19 μετέφεραν χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος  που συναντήθηκαν με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό ειδικότερα, από πλευράς Υπουργείου έχειολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία στη βάση των όσων είχε προαναγγείλει και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, ετοιμάσθηκαν οι σχετικές εισηγήσεις με την εικόνα των ζημιών από τα μέσα σχεδόν του Μαϊου και για το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου πλέον να σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να ληφθεί απόφαση για την έγκριση των αποζημιώσεων με την σύμφωνη γνώμη και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή ήταν μόνο μία από τις διαδοχικές επαφές που έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο ο κ. Νικολακόπουλος όσο και ο κ. Βαλιανάτος  με σκοπό να πεισθεί το Υπουργείο για την ανάγκη ενίσχυσης της συγκεκριμένης κατηγορίας παραγωγών αφού αποδεδειγμένα η καταστροφή ήταν μεγάλη, με το καρπούζι είτε να μην μπορεί να προωθηθεί και μάλιστα στις ανάλογες τιμές είτε να παραμένει απούλητο και να σαπίζει στα χωράφια παρά τον κόπο και τις καλλιεργητικές δαπάνες των αγροτών μας.

Ο Ηλείος βουλευτής είχε θέσει το θέμα και προσωπικά στον κ. Βορίδη δηλώνοντας ικανοποιημένος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ανταποκρίθηκε, επεσήμανε ωστόσο ότι θα υπάρχει συνεχής προσπάθεια και παρακολούθηση βήμα – βήμα των επόμενων διαδικασιών αφού πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμα και στα επόμενα στάδια  κυρίως από το Υπ. Οικονομικών.

Έχει συμμετάσχει σε όλες σχεδόν τις αγροτικές συγκεντρώσεις που έγιναν για το θέμα αυτό στο Νομό μας ενώ λίγο πριν την τελευταία επίσκεψη στο αρμόδιο Υπουργείο είχε συζητήσει με τους αγρότες καρπουζοπαραγωγούς σε ανάλογη και ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη που έγινε στον Ηλειακό Κάμπο και στη Γλύφα όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για νεότερα δεδομένα.

Είπε ακόμη ο κ. Νικολακόπουλος, ότι ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούν να υπάρξουν και για άλλους τομείς αγροτικής παραγωγής που «κτυπήθηκαν» από τον ιό κάτι για το οποίο ο ίδιος επικεντρώνει την προσπάθειά του στην τακτική επικοινωνία του με την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ…

«Κινούμαστε διαρκώς στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των παραγωγών και οι επαφές μας στο Υπουργείο έχουν αυτό το σκοπό. Λάβαμε διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον του ίδιου του Υπουργού σε ότι αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων των καρπουζοπαραγωγών και θεωρούμε ότι το Υπουργείο κινείται στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος και πρόσθεσε :  «Ο στόχος μας, και εκεί έχουμε επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες, είναι να αποζημιωθούν οι καρπουζοπαραγωγοί για το χρονικό διάστημα που οι πωλήσεις του προϊόντος τους δέχτηκαν πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το καρπούζι έμεινε απούλητο στα χωράφια ή πωλήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τον φάκελο που θα συνταχθεί και θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετική έκβαση ως προς το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα