Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Περισσότεροι Αστυνομικοί και νέα κτίρια Αστυν. Τμημάτων

Περισσότεροι Αστυνομικοί και νέα κτίρια Αστυν. Τμημάτων

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΘΕΣΕ

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Η ανάγκη σταδιακής εξεύρεσης λύσεων συζητήθηκε με τον Ελ. Οικονόμου που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των υπηρεσίων

Σημαντικά θέματα που αφορούν στα προβλήματα της Ηλείας και ειδικότερα των Αστυνομικών Τμημάτων μας έθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Οι κτιριακές υποδομές σε πολλούς από τους χώρους που στεγάζουν σήμερα τις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές, και οι οποίοι έχουν κριθεί ακατάλληλοι τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους ήταν βασικό ζήτημα στην «ατζέντα» της συζήτησης, με τον κ. Νικολακόπουλο να ενημερώνει τον Υφυπουργό για το τί ακριβώς συμβαίνει, επισημαίνοντας την ανάγκη επίλυσης σε νέους, προσβάσιμους λειτουργικούς χώρους. Τόνισε μάλιστα στο σημείο αυτό ότι θα μπορούσε να υπάρξει και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία στο παρελθόν έχει βοηθήσει για την εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων.

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ

ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Κυρίαρχο ήταν επίσης το θέμα της έλλειψης προσωπικού για την Αστυνομία στην Ηλεία. Ο κ. Νικολακόπουλος υπογράμμισε ότι ο σημερινός αριθμός αστυνομικών είναι πολύ πιο μικρός σε σχέση με εκείνον που προβλέπει η οργανική δύναμη για τον Νομό μας, γεγονός που επιφέρει διαδοχικά προβλήματα, παρά τις προσπάθεις του προσωπικού να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν στα καθήκοντά του.

Πρόσθεσε εκτός των  άλλων και την αποδυνάμωση που παρατηρείται με τις συχνές αποσπάσεις σε άλλους Νομούς για την ενίσχυση δυνάμεων σε Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων, κ.λπ. Αντιστρόφως ζήτησε την παρουσία περισσότερων Αστυνομικών στην Ηλεία, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες σε τουριστικές περιοχές καθώς πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά στα οποία παρεμβαίνει η υπηρεσία πολύ περισσότερο, ενώ χρειάζεται να επικρατεί και το αίσθημα ασφάλειας σε πολίτες και επισκέπτες.

Αναφέρθηκε και στο θέμα του εξοπλισμού και της παλαιότητας στην οποία βρίσκονται οχήματα της ΕΛΑΣ, που πλέον έχουν διανύσει αναρίθμητα χιλιόμετρα και πρέπει σύντομα να αντικατασταθούν.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τον Ηλείο Βουλευτή και ζήτησε με τη σειρά του συνεργασία και διαρκή επικοινωνία, με στόχο όπου είναι εφικτό να αντιμετωπίζονται βήμα – βήμα τέτοιου είδους προβλήματα τα οποία παραδέχθηκαν και ο ίδιος γνωρίζοντας άλλωστε πολύ καλά τη λειτουργία και τις δομές της Αστυνομίας ότι πρέπει να ξεπεραστούν.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα