Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Περισσότερες θέσεις για παιδικούς σταθμούς και άμεσες παρεμβάσεις για Ιδρύματα

Περισσότερες θέσεις για παιδικούς σταθμούς και άμεσες παρεμβάσεις για Ιδρύματα

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ

15.000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΚΟΜΗ

  • ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

Συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο και «καλές ειδήσεις» είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία  να θέσει άμεσα μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα του Νομού μας, για τα περισσότερα από τα οποία έλαβε απαντήσεις από την Υφυπουργό στην διάρκεια της συνάντησης, αφού  είχαν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Ένα από τα πρώτα και βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε στην επιπλέον κάλυψη οικογενειών με την επιδότηση voucher για την φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο Ηλείος βουλευτής επεσήμανε τις δυσκολίες που υπήρξαν καθώς με την ίδια χρηματοδότηση – αυτή δηλαδή που ίσχυσε  την προηγούμενη χρονιά –  έπρεπε να γίνει ακόμη πιο μεγάλη κάλυψη δεδομένου ότι τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τα τέκνα δημοσίων υπαλλήλων κατά συνέπειαυπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον με αντίστοιχο αριθμό  αιτήσεων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Παρ΄ όλα αυτά όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος η κυβέρνηση έδειξε για μια φορά ακόμη  την ευαισθησία της  και το κοινωνικό της πρόσωπο,  αφού όπως ανέφερε στον ίδιο η κα Μιχαηλίδου ανταποκρίθηκε στο αίτημα  και προχωρά στη διαδικασία για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις παιδιών στις συγκεκριμένες δομές μέσω του προγράμματοςΕΣΠΑ.

Επιπλέον εξέφρασετην ικανοποίησή του γιατί ανακοινώθηκε η παράταση μέχρι 25 Σεπτεμβρίου όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων με σκοπό την φιλοξενία 15.000 ακόμη παιδιών, οι γονείς των οποίων με τα voucher θα  επιδοτηθούν  για 11 μήνες και για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως  31 Ιουλίου 2021 .

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Νικολακόπουλος η  διαδικασία  αφορά σε μητέρες βρεφών ή νηπίων και επίσης σε μητέρες νηπίων με αναπηρία όπως και σε πρόσωπα που ασκούν βάση νόμου την επιμέλεια των παιδιών.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε και στο θέμα της τύχης των Προνοιακών Ιδρυμάτων για τα οποία ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε την ενίσχυσή τους με προσωπικό  με παράλληλη εξέλιξη της διαδικασίας της αποϊδρυματοποίησης. Η κα Μιχαηλίδου, που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση τόσο για το πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών όσο και για το Γηροκομείο «ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» ,τόνισε ότι  το Υπουργείο στοχεύει στην ενίσχυση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Δυτική Ελλάδα με 45 συνολικά θέσεις επικουρικού προσωπικού  πολλές από τις οποίες θα αφορούν την Ηλεία.

Σε σχέση με την αποϊδρυματοποίηση γίνονται οι ανάλογες κινήσεις ώστε να επιτευχθεί  με τις  συνθήκες που απαιτούνται και με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στα Ιδρύματα και είναι κάτι που επιδιώκει το Υπουργείο και η ίδια προσωπικά.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της χορήγησης επιδομάτων πρόνοιας σε Ιδρύματα της Μητρόπολης  ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία ατόμων που βρίσκονται σε αυτά. Το θέμα είχε τεθεί και παλαιότερα  αλλάτώρα προχωρά με ουσιαστικό τρόπο, όπως ανέφερε στον βουλευτή η Υφυπουργός αφού θα υπάρξει διαδικασία κάλυψης των τροφείων για συνανθρώπους μας που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα ή πρόκειται για μοναχικά άτομα  με οικονομικές δυσκολίες. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει  συνεργασία  και με τον Μητροπολίτη μας  για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα