Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Πεδίο ανάπτυξης στον αγροκτηνοτροφικό τομέα

Πεδίο ανάπτυξης στον αγροκτηνοτροφικό τομέα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

-Πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν το πρόγραμμα

ψηφιακού μετασχηματισμού και η εκπαίδευση των νέων

-Επαφές του Ηλείου βουλευτή σε

αγροκτηνοτροφικές μονάδες του νομού

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, αφενός μέσα από την ουσιαστική στήριξη που δίνει η πολιτεία με μέτρα ενίσχυσης και χρηματοδοτικά προγράμματα, αφετέρου μέσα από τις επενδυτικές δραστηριότητες των επαγγελματιών του χώρου, διαπίστωσε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε αντίστοιχες μονάδες της Ηλείας.

Το εύρος των δυνατοτήτων τέτοιων μονάδων είναι μεγάλο και η στοχευμένη πολιτική ενίσχυσης και στήριξης που ακολουθεί η κυβέρνηση, διαμορφώνουν ένα ασφαλές περιβάλλον και το μέλλον προοιωνίζεται ευοίωνο, με τις κατάλληλες κινήσεις βεβαίως από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Από τις επαφές που είχε ο κ. Νικολακόπουλος στην εταιρεία ‘Olympia φέτα’ του κ. Ιωάννη Λιανάκη στο Καπελέτο, στην αγροκτηνοτροφική μονάδα του κ. Ιωάννη Θεοφιλόπουλου στην Μέλισσα και την Φάρμα ‘Αλιφείρα’ του κ. Δημήτρη Πάπαρη στην Αλιφείρα, διαπίστωσε ότι τα υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα που παράγονται από τις τοπικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την δραστηριότητα επέκτασης των μονάδων που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες, καταστούν τα τοπικά προϊόντα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές και το επιχειρείν κερδίζει έδαφος στο νομό μας.

ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Ήδη, οι στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως είναι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και η εντατικοποίηση των ελέγχων, έχουν αποδώσει καρπούς, ενώ στα συν καταγράφεται η αύξηση της τιμής του γάλακτος που βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, γεγονός που ικανοποιεί τους παραγωγούς.

“Ο στόχος μας είναι να ενισχύονται οι πραγματικοί παραγωγοί, οι οποίοι με τα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά, συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας” τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος δίνει μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο προωθείται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και ήδη έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες ώστε ο νομός Ηλείας να είναι από τους πρώτους νομούς της χώρας που θα ενταχθούν πιλοτικά στο εν λόγω πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι δυνατότητες του προγράμματος είναι μεγάλες και στις επαφές που είχε ο βουλευτής στις αγροκτηνοτροφικές μονάδες, διεφάνη η διάθεση που έχουν οι παραγωγοί να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που απορρέουν από τα εν λόγω προγράμματα, ενώ στα σημαντικά στοιχεία καταγράφεται το ενδιαφέρον για επέκταση και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων δομών, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή τους.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτεύοντα ρόλο θα παίξει και η εκπαίδευση των αγροκτηνοτρόφων, των νέων ανθρώπων που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετα- Γυμνασιακής εκπαίδευσης και μεταλυκειακών σπουδών στο νομό, δίνοντας τα απαραίτητα εφόδια στους νέους να διαμορφώσουν ένα υγιές, διαρκώς εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό τοπίο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, με επιπλέον παραμέτρους ανάπτυξης.

Ο Ηλείος βουλευτής θα συνεχίσει να καταγράφει τις ανάγκες του κλάδου και αξιολογώντας όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσει ο νομός μας περισσότερα στον συγκεκριμένο τομέα.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα