Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Παρέμβαση Α. Νικολακόπουλου για τους αγρότες Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Παρέμβαση Α. Νικολακόπουλου για τους αγρότες Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Νέα παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό από τον Ηλείο βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, αυτή τη φορά για τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, για τον αρμόδιο Υπουργό, την επιστολή που έχει κοινοποιήσει ο Σύλλογος, με την οποία ζητά να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις λόγω Covid-19 οι καλλιέργειες σε κολοκυθάκια θερμοκηπίου και οι καλλιέργειες σε πεπόνια θερμοκηπίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του Συλλόγου, οι τιμές στα ανωτέρω προϊόντα κινήθηκαν ιδιαίτερα χαμηλά με αποτέλεσμα οι αγρότες να έχουν μηδενικό κέρδος και μάλιστα αυτό συνέβη για τρίτη συνεχόμενη καλλιεργητική περίοδο! 

Επιπλέον, εξαιτίας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια του χειμώνα, η καλλιέργεια πεπονιού διήρκησε περισσότερο στην ανάπτυξη και ως εκ τούτου αυξήθηκε το κόστος παραγωγής, κάνοντας την καλλιέργεια ασύμφορη.

Στα ανωτέρω καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η πανδημία, που είχε επιπτώσεις εν γένει στην αγροτική παραγωγή γι’ αυτό και ο Αγροτικός Σύλλογος ζητά να συμπεριληφθούν και οι συγκεκριμένες καλλιέργειες στις σχετικές αποζημιώσεις.

Να σημειωθεί ότι πέραν της αναφοράς ο κ. Νικολακόπουλος έχει επαφές και με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου για το θέμα.

Πηγή: https://www.ilidakampos.gr/index.php/agrotika/31716-paremvasianikolakopoulougiatousagrotesandravidaskyllinis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα