Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Παράταση ενός έτους για τους σεισμόπληκτους της Ανδραβίδας μετά από παρέμβαση του Α. Νικολακόπουλου

Παράταση ενός έτους για τους σεισμόπληκτους της Ανδραβίδας μετά από παρέμβαση του Α. Νικολακόπουλου

Παράταση ενός έτους για τους σεισμόπληκτους του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για Στεγαστική Συνδρομή, μετά την παρέμβαση που έκανε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος, μέσω της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είχε καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ζητώντας την χορήγηση παράτασης στις καταληκτικές ημερομηνίες, για να δοθεί η δυνατότητα στους πληγέντες του ανωτέρω δήμου να προχωρήσουν απρόσκοπτα τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Ως γνωστόν, στις 16 Απριλίου 2021 έληγε η προθεσμία που είχαν στην διάθεσή τους οι σεισμόπληκτοι για να υποβάλλουν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή  (υποβολή μελετών επισκευής και αίτηση για ανακατασκευή με την προβλεπόμενη άδεια δόμησης).

Εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης η διαδικασία ελέγχου και συμπλήρωσης των απαιτούμενων στοιχείων αποδείχθηκε ιδιαιτέρως δυσχερής, με δεδομένο ότι οι περισσότερες περιοχές του Νομού Ηλείας είχαν χαρακτηριστεί ‘κόκκινες’, κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες αποτυπώσεων, οι αυτοψίες κλπ., ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και ως προς την έγκαιρη χορήγηση εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στα καταστήματα τραπεζών για την χορήγηση άτοκων δανείων.

Τα ανωτέρω προβλήματα τέθηκαν από τον κ. Νικολακόπουλο και το Υπουργείο τα έλαβε υπόψη του και ο αρμόδιος Υπουργός έδωσε παράταση ενός έτους στην καταληκτική προθεσμία, δίνοντας λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε προκαλέσει ‘πονοκέφαλο’ στους σεισμόπληκτους.

Πηγή: https://www.ilidakampos.gr/index.php/politiki-ellada/29085-paratasi-enos-etous-gia-tous-seismopliktous-tis-andravidas-meta-apo-paremvasi-tou-a-nikolakopoulou

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα