Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ούτε η αρχή, ούτε το τέλος των ευκαιριών της ζωής τους…

Ούτε η αρχή

 Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, πρωτόγνωρες για όλους μας εξαιτίας της πανδημίας, οι μαθητές μας δίνουν από τη Δευτέρα τη δύσκολη και αγχωτική πράγματι δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αναμφιβόλως η εμφάνιση του covid-19 άλλαξε άρδην τις γνωστές μέχρι τώρα συνθήκες παρακολούθησης των μαθημάτων και διαφοροποίησε τα δεδομένα της προετοιμασίας των παιδιών μας στη μελέτη που είχαν μπροστά τους.

Ο αγώνας για τις πανελλαδικές έπρεπε να γίνει και έγινε με ένα νέο, ίσως και περίεργο τρόπο οργάνωσης που επέβαλλαν οι συνθήκες των προηγούμενων ημερών. Χρειάστηκε έτσι μεγαλύτερη δύναμη και πιο επίμονη προσπάθεια που περιελάμβανε περισσότερες αντοχές και πιθανότατα στερήσεις στην καθημερινότητα των υποψηφίων μας.

Τώρα, στην «τελική ευθεία» για τις εξετάσεις, οι νέοι μας καλούνται να κάνουν και το επόμενο βήμα, δείχνοντας την ανάλογη υπομονή και ψυχραιμία.

Ας σκεφθούν ωστόσο χωρίς να αγχωθούν, ότι αυτή η δοκιμασία δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος των ευκαιριών που θα έχουν στη ζωή τους. Αξίζει να προσπαθήσουν και να υπερασπισθούν με αυτό τον τρόπο όλη την προετοιμασία που έκαναν, αλλά να μην φοβηθούν και να μην απογοητευθούν με την παραμικρή αστοχία.

Εύχομαι το καλύτερο δυνατό

με πίστη και αισιοδοξία

ότι τα παιδιά μας θα τα καταφέρουν!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα