Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ουσιαστική συνεργασία για την αναθεώρηση του Π.Δ. στον Κυπαρισσιακό

Ουσιαστική συνεργασία για την αναθεώρηση του Π.Δ. στον Κυπαρισσιακό

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΔΥΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

* Αναγκαίο να ληφθούν

υπόψιν οι αιτιάσεις της

τοπικής κοινωνίας

Πολύωρη συνεργασία και συζήτηση επί της ουσίας για το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου που υπό την σημερινή του μορφή δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης σε μια πολύ μεγάλη ακτίνα της Νότιας Ηλείας είχε ο βουλευτής Ν.Δ. του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπ. Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα στην συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος δίνοντας απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα που ετίθεντο, έγινε αναλυτική ενημέρωση και ξεδιπλώθηκαν όλα τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν την ανάγκη αλλαγών και τροποποιήσεων, τα οποία και άκουσαν με προσοχή τόσο ο Γεν. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κων/νος Αραβώσης, όσο και ο αντίστοιχος Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ο Ηλείος βουλευτής που πραγματοποίησε μάλιστα για δεύτερη φορά επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα επέμενε στην άποψη ότι το Π.Δ. στηρίζεται σε πολύ παλιά ή ανεπίκαιρα και σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένα δεδομένα τα οποία περιελήφθησαν άστοχα στην περιβαλλοντική μελέτη.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ακριβώς πάνω σε αυτά τα λάθη – όπως τόνισε και πάλι – ο κ. Νικολακόπουλος πρέπει σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να ξεκινήσει σύντομα από το Υπ. Περιβάλλοντος η πρωτοβουλία αναθεώρησής του.

Ζήτησε έτσι να ληφθούν υπόψιν όλα τα νέα στοιχεία που τόσο ο ίδιος και πολύ περισσότερο μετά από μια εξαιρετική δουλειά έχει παραθέσει ο κ. Αλεξανδρόπουλος, και βεβαίως να γίνει αντιληπτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ιδιαίτερα αναλυτικός απέναντι στους δύο Γενικούς Γραμματείς ο Δήμαρχος Ζαχάρως, αναφέρθηκε σε κάθε περίπτωση, επιχειρηματολογώντας για την ζημιά που υφίσταται ο τόπος, το γεγονός ότι σταματούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και επενδυτικές πρωτοβουλίες, το πλήγμα που δέχεται η τουριστική μας εξέλιξη και γενικότερα για την έντονη δυσφορία και απογοήτευση που επικρατεί στους επαγγελματίες και τους πολίτες της περιοχής.

Πρόκειται όπως είπε μεταξύ άλλων για δεσμεύσεις υπερβολικές, και για υποδείξεις που δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, αυτές που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος εκτός από τον προγραμματισμό και τη νέα συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη του Υπ. Περιβάλλοντος είχε προκαλέσει νωρίτερα και ουσιαστική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Zαχάρως όπου μαζί με τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής είχαν συζητήσει διεξοδικά για το συγκεκριμένο θέμα…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα