Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Οριστική παραχώρηση των εκτάσεων στους αγρότες

Οριστική παραχώρηση των εκτάσεων στους αγρότες

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ

Να μπει ένα τέλος στη σημερινή αγωνία

των καλλιεργητών στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας

Η εντοπιότητα να έχει

«κομβική» σημασία

για τους αγρότες

των παραλίμνιων κοινοτήτων

Το διαχρονικό και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της κατανομής των εκτάσεων της πρώην λίμνης της Αγουλινίτσας θα πρέπει με οριστικό τρόπο να αντιμετωπισθεί, και τούτο μπορεί να γίνει με νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος διατύπωσε και το σχετικό αίτημα που επί της ουσίας αποτελεί και αίτημα αναρίθμητων αγροτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος, για το πρόβλημα διανομής εκτάσεων, υπήρξε προσωρινή λύση στην τελευταία χρονιά, και αποφεύχθηκε έτσι η εκμετάλλευση εκτάσεων είτε από μεγάλες εταιρίες είτε από άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τον Νομό μας, και δόθηκε πάλι μετά από επίμονη προσπάθεια στα χέρια των αγροτών.

ΠΡΟΚΡΙΜΑ

ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

 Επειδή όμως το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να λύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε φορά, παρατείνοντας την αγωνία των παραγωγών, ο Ηλείος βουλευτής τονίζει ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες για την οριστική διευθέτησή του με μόνιμη παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων στους καλλιεργητές των παραλίμνιων κοινοτήτων.

Πρόκειται για μια διαδικασία που θα δώσει τέλος σε ένα καθεστώς το οποίο σήμερα βρίσκεται «στον αέρα» και σαφώς θα ανταποκρίνεται με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης στην επιθυμία των αγροτών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βγάζει το βασικό και μόνο εισόδημα από την καλλιέργεια αυτών των εκτάσεων.

Ακόμη και στην περίπτωση διαγωνισμού – αν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά – το στοιχείο της εντοπιότητας για τους παραλίμνιους παραγωγούς θα πρέπει να είναι ισχυρό και να αποτελεί το πιο ισχυρό πρόκριμα της διαδικασίας.

Απαιτείται λοιπόν προσεκτική εξέταση του ζητήματος και εξεύρεση πολιτικής λύσης η οποία είναι δυνατόν να δοθεί με την επιζητούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα