Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Οι προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης στη ΝΑ Ευρώπη υπό το φως της πανδημίας συζητήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομίας, Υποδομών και Ενέργειας της Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης

Συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις εργασίες της Επιτροπής Οικονομίας, Υποδομών και Ενέργειας στη Συνέλευση της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης (SEECP PA), που διοργανώθηκε από το Κοινοβούλιο της Σερβίας ο βουλευτής-μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Κατά τη συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων κοινοβουλίων τοποθετήθηκαν επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης «Οικονομική ανάπτυξη στη ΝΑ Ευρώπη υπό το φως της Πανδημίας, COVID-19. Διακυβεύματα και προοπτικές»

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Νικολακόπουλος  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε συζήτηση είναι εξαιρετικά επίκαιρη στην παρούσα συγκυρία, καθώς η Ευρώπη στο σύνολό της, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η περιοχή της ΝΑ Ευρώπης αντιμετωπίζουν πολυδιάστατες προκλήσεις και νέα δεδομένα. Σε αυτό το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι που επαναπροσδιορίζεται και ανασυντίθεται, η SEECP PA καλείται να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο.  Υπέδειξε επίσης, ως διακριτό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής της χώρας την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην εξελικτική πορεία της ευρωζώνης στο πλαίσιο των αναδυόμενων αναγκών.

Ο Έλληνας βουλευτής σημείωσε, πως το ταμείο Ανάκαμψης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι επενδύσεις από εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και οι συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας φέρνουν τη χώρα μας στο επίκεντρο αξιοποίησης των νέων ευκαιριών.  Ιδιαίτερα έπειτα από μια 10ετή οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση ενός αόρατου εχθρού, αποκαλούμενου covid-19, την ανέδειξε σε χώρα ικανή να στέκεται επάξια απέναντι σε προκλήσεις και να αποδεικνύει πως κάθε αρωγή της επιστημονικής κοινότητας συνδράμει στην ανάδειξη νέων προοπτικών.

Ο κ. Νικολακόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι «οφείλουμε να εργαστούμε στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας. Να εμβαθύνουμε σε κίνητρα και συνεχείς, αξιόπιστους και προσβάσιμους πόρους που θα δημιουργήσουν την επόμενη ημέρα. Μια επόμενη ημέρα, που οδηγεί σε μια πιο δυναμική και ενωμένη ΝΑ Ευρώπη».

Η συνεδρίαση ολοκλήρωσε τις εργασίες της με υιοθέτηση από τους συμμετέχοντες της σχετικής Έκθεσης και του Ψηφίσματος της Επιτροπής.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα