Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

«Οι λύσεις θα δοθούν με πολιτικές αποφάσεις με σεβασμό απέναντι στους νόμους»

«Οι λύσεις θα δοθούν με πολιτικές αποφάσεις με σεβασμό απέναντι στους νόμους»

-Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος για Κυπαρισσιακό Κόλπο

Το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου μας απασχολεί στενά και έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση της εξεύρευσης λύσεων, προκειμένου να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους που έχει επιφέρει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου έχει χαρακτηριστεί η περιοχή ως «περιοχή προστασίας της φύσης» και έχουν καθοριστεί οι χρήσεις, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης της έκτασης.

Η απορριπτική απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας , ως προς τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και ζητούσαν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, δεν συνεπάγεται και εγκατάλειψη των προσπαθειών για την επίλυση των προβλημάτων που επισείει το σχετικό Διάταγμα.

Σεβόμαστε τους νόμους και τις Δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο υπάρχουν λύσεις και οι λύσεις έρχονται μέσω πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες σέβονται τους νόμους, σέβονται το περιβάλλον, παράλληλα όμως επιτρέπουν και παρεμβάσεις που δεν διαταράσουν το καθεστώς μίας προστατευόμενης περιοχής.

Προσωπικά, έθεσα το θέμα στην πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και συζητήσαμε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την αναπτυξιακή στασιμότητα που έχει επιφέρει στην περιοχή το Προεδρικό Διάταγμα.

Ήδη υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τον Υπουργό για το θέμα, βρισκόμαστε σε συνεννόηση και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν λύσεις και θα αντιμετωπίσουμε πολλά από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει χωρίς ωστόσο, όπως προανέφερα, να διαταραχθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

-Σημ: (Δήλωση του βουλευτή στην εφημερίδα ‘ΠΑΤΡΙΣ’)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα