Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αντιπρόεδρος της ειδικής επιτροπής

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αντιπρόεδρος της ειδικής επιτροπής

-Θα διερευνηθεί η υπόθεση του Νίκου Παππά

Ο Ηλείος βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος εξελέγη αντιπρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει συγκροτηθεί προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Ο κ. Νικολακόπουλος, κατά την διάρκεια εκλογής του προεδρείου της ειδικής επιτροπής έλαβε 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά, έλαβε δηλαδή δύο επιπλέον ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς η Ν.Δ. εκπροσωπείται στην επιτροπή από 10 βουλευτές.

Με το ίδιο αποτέλεσμα εξελέγησαν πρόεδρος της επιτροπής ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης, καθώς και ο γραμματέας ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας.

Σκοπός της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, του άρθρου 153 ΚτΒ και του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΜΕ, Νίκος Παπάς.

Ειδικότερα θα εξεταστεί εάν διαπράχθηκαν από τον κ. Παππά, το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα) και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα).

Από την πλευρά του προεδρείου της ειδικής επιτροπής επισημάνθηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί δίκαια, αντικειμενικά και αμερόληπτα και ξεκινά άμεσα τις εργασίες της (συνεδριάζει εκ νέου αύριο), καθώς οι προθεσμίες που ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών «τρέχουν» και υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής τυχόν αδικημάτων.

Η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει 18 μέλη-βουλευτές. Από τη ΝΔ μετέχουν 10 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν 5 βουλευτές και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούνται από έναν βουλευτή, ενώ δεν μετέχει στις εργασίες το ΜέΡΑ25.

Στην αυριανή συνεδρίαση τα κόμματα θα κληθούν να καταθέσουν τις λίστες μαρτύρων, με τη συμπολίτευση να προσανατολίζεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- στην κλήση του Χρήστου Καλογρίτσα, των συνεργατών του, Χρήστου Νικολάου και Κυριάκο Τόμπρα, εκπροσώπου της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, του Βαγγέλη Μαρινάκη και εκπροσώπου του Δημήτρη Κοντομηνά.

Πηγή: https://www.ilidakampos.gr/index.php/politiki-ellada/28441-o-andreas-nikolakopoulos-antiproedros-tis-eidikis-epitropis-tha-dierevnithei-i-ypothesi-tou-nikou-pappa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα