Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Νέα παρέμβαση – ερώτηση για προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία

Νέα παρέμβαση – ερώτηση για προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

  • ΖΗΤΑ TΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Την άμεση κάλυψη θέσεων  μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηλείας  ζήτησε για μια φορά ακόμη με ερώτησή του, που κατέθεσε στη Βουλή και προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κοινοβουλευτικός του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ που έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων πιέσεων για το ίδιο θέμα, με δεδομένο ότι οι Νοσοκομειακές μας Μονάδες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις γιατρών εν μέσω μιας ασφυκτικής κατάστασης που εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει η πανδημία…

Ο κ. Νικολακόπουλος ζητά ειδικότερα, να ενημερωθεί για το αν θα δοθούν τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, θέτει το ζήτημα αντικατάστασης γιατρών που παραιτήθηκαν προσφάτως και επισημαίνει την ανάγκη επαναπροκήρυξης θέσεων που δυστυχώς δεν καλύφθηκαν από προηγούμενη διαδικασία.

Αναλυτικά η ερώτησή του έχει ως εξής:

« Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο χρόνο η πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, και οι υγειονομικές μονάδες δοκιμάζονται σε καθημερινή βάση.

Το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά μία τεράστια μάχη κατά του κορωνοϊού και σε καθημερινή βάση καλούμαστε να γίνουμε όλοι σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη κατά της covid-19, προσαρμόζοντας τα μέτρα των υγειονομικών στην καθημερινότητα μας.

Ο Νομός Ηλείας είναι ένας από τους Νομούς που δοκιμάζεται, και αυτός, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα από την πανδημία. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας δίνει καθημερινά την πιο κρίσιμη μάχη. Μία μάχη που σε συνδυασμό με την εξέλιξη του εμβολιασμού αποτελεί έναν καθοριστικό πυλώνα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το υγειονομικό μας σύστημα έχει αγωνιστεί πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτή την τεράστια υγειονομική προσπάθεια, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα, η πολιτεία οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά ως βασικός αρωγός.

ΣΕ.. «ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ…»

Οι σοβαρές ελλείψεις ωστόσο σε ιατρούς στις νοσοκομειακές μονάδες του νομού Ηλείας έχουν διογκώσει τα προβλήματα που προϋπήρχαν στις Νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι νοσοκομειακές μονάδες της Ηλείας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Τρεις ιατροί με την ειδικότητα του παθολόγου και δύο ιατροί που κάλυπταν την Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο του Πύργου, έχουν υποβάλλει παραίτηση και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι θέσεις αυτές θα είναι κενές.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των ιατρών στα νοσοκομεία της Ηλείας, θέτοντας σε προτεραιότητα την κάλυψη των θέσεων των ιατρών με την ειδικότητα του παθολόγου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομειακών Μονάδων του Νομού.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένη την έκτακτη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας,

Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε,

  1. για την κάλυψη των εφημεριών των ιατρών στα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας μετά και την παραίτηση των πέντε ιατρών;
  2. Προτίθεστε να προβείτε σε άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν πληρώθηκαν, καθώς και των θέσεων των ιατρών που προέκυψαν έπειτα από τις προαναφερόμενες παραιτήσεις;
  3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να δώσετε τα απαιτούμενα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας;

Είμαι βέβαιος για τις δικές σας ενέργειες».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Στο μεταξύ ο κ. Νικολακόπουλος πέρα από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει, κάνει έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να δώσουν «χέρι βοηθείας» στα Νοσοκομεία μας και να συνεργασθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τον τομέα της δημόσιας υγείας.

Βρισκόμαστε κάτω από ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες και τώρα ακριβώς ο ιατρικός κόσμος με ευαισθησία και την αμεσότητα παρέμβασης που τον διακρίνει μπορεί να είναι πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθούν συνάνθρωποί μας.

Παρακαλώ και προσωπικά, τόνισε ο Ηλείος βουλευτής, τους Ιατρικούς μας Συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλία και δράση προς αυτή την κατεύθυνση και όλοι μας θα τους είμαστε ευγνώμονες ως κοινωνία και ως ενεργοί πολίτες…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα