Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Να στηριχθούν οι πληγέντες αγρότες του Κάτω Σαμικού

Να στηριχθούν οι πληγέντες αγρότες του Κάτω Σαμικού

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

  • Ο ΕΛΓΑ και οι υπηρεσίες του πρέπει να κάνουν ελέγχους όσο πιο γρήγορα γίνεται
  • Ενημερώθηκε από τους καλλιεργητές που πλέον βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση…

Κοντά στους πληγέντες αγρότες της περιοχής του Κάτω Σαμικού βρέθηκε αμέσως ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, αντιλαμβανόμενος από την πρώτη στιγμή τη σπουδαιότητα του προβλήματος.

Ο κ. Νικολακόπουλος είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής την οποία και χαρακτήρισε ολοκληρωτική, καθώς επισκέφθηκε καλλιέργειες που πλέον έχουν ισοπεδωθεί από το προφανές πέρασμα της τοπικής κακοκαιρίας. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλλιεργητές και να ενημερωθεί αναλυτικά για ότι συνέβη, εκφράζοντας και ο ίδιος την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από τον Ασφαλιστικό τους Οργανισμό.

Τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ πρέπει να σπεύσουν στην περιοχή του Κάτω Σαμικού και να δουν τώρα τις ζημιές για να μπορέσουν να έχουν αντιστοίχως σωστή εκτίμηση, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε…

Να δράσουν με ταχύτητα

Σε αυτή την περίπτωση οι έλεγχοι των αρμόδιων υπαλλήλων οφείλουν να είναι ταχύτατοι και όχι μετά από κάποιες μέρες, κατά μια συνήθη πρακτική η οποία συνέβαινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Και ταχύτατη επίσης θα πρέπει να είναι η διαδικασία ανάλογων και ανταποκρινόμενων στην απόλυτη καταστροφή αποζημιώσεων.

Οι αγρότες μας, με πολύ κόπο εδώ και μήνες, προετοιμάζουν την παραγωγή τους η οποία μάλιστα εκινείτο σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και επρόκειτο να έχουν μια σχετικών θετική καλλιεργητική περίοδο. Για το σκοπό αυτό μάλιστα είχαν δαπανήσει σημαντικά ποσά που τώρα πια δεν πρόκειται να εισπράξουν μετά απ’ αυτή την ανατροπή που έφερε η κακοκαιρία.

Η Πολιτεία και ο Ασφαλιστικός τους Οργανισμός πρέπει να σταθούν δίπλα τους και να προχωρήσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σε έγκαιρο χρόνο, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να στηριχθούν πραγματικά και να έχουν μια οικονομική «ανακούφιση» για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα