Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

“Να μην αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές μας”

“Να μην αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές μας”

-Το συγκινητικό μήνυμα του Ανδρέα Νικολακόπουλου στους Ηλείους πολίτες από το βήμα της Βουλής

*ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές και την καθημερινότητα μας…».

Με αυτή την φράση έστειλε χθες από το βήμα της Βουλής το δικό του μήνυμα ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που περνά λόγω κορωνοϊού η Ηλεία και οι πολίτες της.

Ο βουλευτής του Νομού μας, με την ευκαιρία της ομιλίας του στη συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπ. Υγείας, ξεκίνησε από το συγκεκριμένο γεγονός κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περιοχή μας τονίζοντας με συγκινημένη από την επικρατούσα κατάσταση φωνή τα εξής:

«Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους πολίτες και ειδικότερα τους συμπολίτες μου στην Ηλεία, να ακολουθούν τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών. Υπήρξαν καταγγελίες για αγνόηση των κανόνων ασφαλείας. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι υιοθετεί μια ανεύθυνη και απαράδεκτη στάση που θέτει σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ή να επιτρέψουμε μια τέτοια συμπεριφορά. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, όπως η παρούσα, κανείς δεν δύναται να αγνοεί τις οδηγίες και τους κανόνες ασφαλείας. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να επικρατήσει υπευθυνότητα και ψυχραιμία και όχι ακρότητες και  πανικός. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας».

Η ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

Ο ίδιος δεν παρέλειψε ακολούθως να αναφερθεί στις προσπάθειες των εργαζόμενων στα Νοσηλευτικά μας Ιδρύματα και αναγνώρισε δημοσίως μέσω της κοινοβουλευτικής του ομιλίας το έργο τους λέγοντας:

«Θα ήθελα να επαινέσω επίσης τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις ώρες το ιατρικό, νοσηλευτικό και διασωστικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων του Νομού Ηλείας, του νοσοκομείου Πύργου και του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, οι διοικητές των νοσοκομείων, το διοικητικό προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί φορείς και υπηρεσίες. Πραγματικά γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης όλης της ιατρικής και τοπικής κοινότητας, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Ως κυβέρνηση αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να την ενισχύσουμε, καθότι υπάρχουν ελλείψεις, ενώ υπάρχουν και γιατροί που έχουν μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω του ιού. Για το λόγο αυτό ζητώ από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, ώστε να αντιμετωπίσουμε την απειλή και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, κρατώντας όρθιο το σύστημα δημόσιας υγείας στην Ηλεία.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Όσον αφορά στο ίδιο το νομοσχέδιο ο κ. Νικολακόπουλος αφού μίλησε για τη σημασία του προγράμματος πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» επεσήμανε τις δράσεις δημόσιας υγείας που παρέχονται δωρεάν και απευθείας στους πολίτες από τον πρωτογενή μέχρι και τον τριτογενή τομέα πρόληψης.

Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητική πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας ενώ για το Σχέδιο Δράσης Δημόσιας Υγείας είπε ότι διασφαλίζει την ορθή χρήση των πόρων, την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των δαπανών.

Σημαντική χαρακτήρισε και τη λειτουργία του Διυπουργικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας με στόχο τον συντονισμό αλλά και την επίλυση ζητημάτων πολυτομεακού και διατομεακού χαρακτήρα.

ΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Ηλείας στάθηκε και στον ρόλο των Οργανισμών Τοπ. Αυτοδιοίκησης υποστηρίζοντας τα εξής:

«Αυτός είναι ο στόχος μας, όπως συμβαίνει σε αποκεντρωμένα συστήματα πολιτειακής διακυβέρνησης, όπου η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι συνυφασμένη με την αποτελεσματικότητά τους.

Με το παρόν νομοσχέδιο θέτουμε, λοιπόν, το αναγκαίο εκείνο πλαίσιο μέσα από μια συνολική εθνική στρατηγική, που θα ενισχύσει σταδιακά και μέσω των ανάλογων νομοθετικών εξειδικεύσεων τον ρόλο των τοπικών αρχών, φέρνοντας τον πολίτη εγγύτερα στις υπηρεσίες και αναβαθμίζοντας το εθνικό σύστημα υγείας της πατρίδας μας».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα