Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Να εκτιμηθεί γρήγορα η δύσκολη κατάσταση από τις πυρκαγιές

Να εκτιμηθεί γρήγορα η δύσκολη κατάσταση από τις  πυρκαγιές

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Άμεση επικοινωνία με Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η Ηλεία το τελευταίο διάστημα δοκιμάσθηκε ιδιαίτερα και τουλάχιστον επί ένα τριήμερο βίωσε εφιαλτικές στιγμές που έφεραν την σκέψη μας στις εικόνες του 2007 αλλά ευτυχώς δεν είδαμε να επαναλαμβάνονται λόγω της ετοιμότητας και της εγρήγορσης των πυροσβεστικών μας δυνάμεων αλλά και της υποστηρικτικής αποτελεσματικής παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών μας.

Την δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από  την πρώτη μέρα των πυρκαγιών διέκοψε το υπόλοιπο πρόγραμμα της δραστηριότητάς του και ήρθε εσπευσμένα στις πληγείσες περιοχές με συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης παρακολουθώντας από κοντά την επιχείρηση αντιμετώπισης  σε κάθε πύρινο μέτωπο.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

 Ο κ. Νικολακόπουλος διαπιστώνοντας την καταστροφή εκτός από τον δασικό και στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως σε ελαιόδεντρα χαμένο ζωικό κεφάλαιο και σταυλικές εγκαταστάσεις. Επικοινώνησε έτσι άμεσα τόσο με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο  και αφού μετέφερε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών μίλησε για την ανάγκη έγκαιρων ελέγχων και καταγραφής των καμένων καλλιεργειών και άλλων περιουσιακών στοιχείων ώστε να υπάρξει στήριξη από πλευράς Πολιτείας των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ζήτησε έτσι να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβή οι απαιτούμενες διαδικασίες ενώ ο ίδιος θα πραγματοποιήσει εκ νέου επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες που  βρέθηκαν στο επίκεντρο της πύρινης απειλής για να συμβάλλει στην προσπάθεια των Δήμων και των Δημοτικών Διαμερισμάτων προς αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ο κ. Νικολακόπουλος ευχαρίστησε με την ευκαιρία όλους όσους βοήθησαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών  που αναμφιβόλως θα είχαν πάρει πιο επικίνδυνες διαστάσεις αν δεν υπήρχαν από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου εδώ στην Ηλεία και πάντα σε ετοιμότητα τα πυροσβεστικά μας αεροσκάφη για την παρουσία των οποίων είχαν γίνει πολλές επαφές και πιέσεις  όλον το προηγούμενο διάστημα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα