Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

“Με τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμορφώνουμε το μέλλον”

“Με τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμορφώνουμε το μέλλον”

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Ν.Δ.

“Συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και είναι από τις λίγες φορές που οι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν μια κυβέρνηση που ήταν έτοιμη να κυβερνήσει και καλά προετοιμασμένη, που υλοποιεί αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και κάνει πράξη όσα είχε σχεδιάσει και υποσχεθεί,  παρά τις όποιες αντιξοότητες. Είναι από τις λίγες φορές επίσης που οι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει κράτος  που βρίσκεται δίπλα στους πολίτες ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, που αποδεικνύει ότι έχει σχέδιο και πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις ανακτώντας την εμπιστοσύνη έναντι της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

Και όλα αυτά γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουν έναν ικανό και αποτελεσματικό ηγέτη που μπορεί να συνθέσει και να ενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να αποκαταστήσει το όνομα της χώρας στο εξωτερικό και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης υλοποιήσαμε ικανές μεταρρυθμίσεις οι οποίες σε ομαλές συνθήκες μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία μας και διαμορφώσαμε ένα καινούργιο, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα καταργώντας τον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου.

Επιτύχαμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους και εισφορές και διασφαλίσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο, αποκαθίσταται η διεθνής αξιοπιστία της οικονομίας μας, απαραίτητη προϋπόθεση για διεκδίκηση μικρότερων πλεονασμάτων που θα οδηγήσουν σε πιο δίκαιη και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. 

Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στους αδύναμους, προχωρήσαμε σε στοχευμένες παροχές όπως το επίδομα γέννησης.

Πολλές στρατηγικές επενδύσεις και έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, βάζοντας την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην Συνταγματική αναθεώρηση, σημαντικά Νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί, αποκαθιστούμε το Κράτος Δικαίου και στο επίκεντρο έχουμε πάντα τον πολίτη.

Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής ενισχύουμε τον διεθνή ρόλο της χώρας προχωρώντας σε σημαντικές συμφωνίες όπως η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η συμφωνία για τον αγωγό EastMed η χάραξη για πρώτη φορά ΑΟΖ με την Ιταλία. Παρά την απρόβλεπτη και προκλητική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας  τηρούμε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κάνοντας  ό, τι χρειαστεί. Το αποδείξαμε άλλωστε εμπράκτως όταν υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας στον Έβρο που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς του Ερντογάν.

Και μην ξεχνάμε το πιο βασικό, ότι η χώρα μας αυτό το διάστημα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σχέδιο, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να ξεπεράσουμε οριστικά την υγειονομική κρίση, να μεταβούμε με ασφάλεια στην επόμενη μέρα, να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης χρησιμοποιώντας με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαμόρφωση του οποίου παίξαμε καθοριστικό ρόλο.

Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης πετύχαμε πολλά, τα οποία όχι μόνο δεν έγιναν μέσα στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε, εφαρμόζοντας το μεταρρυθμιστικό μας έργο με την πεποίθηση ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας και για τους Έλληνες”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα