Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Με συγκεκριμένη φυσιογνωμία σε τομείς Τουρισμού – Πολεοδομικού Σχεδιασμού !

Με συγκεκριμένη φυσιογνωμία σε τομείς Τουρισμού – Πολεοδομικού Σχεδιασμού !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Τηλεδιάσκεψη αυτή την φορά

με τον Υφ. Περιβάλλοντος

Νίκο Ταγαρά και κορυφαίους

παράγοντες του Υπουργείου

Οι διαδοχικές συναντήσεις του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου  με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης για θέματα μείζονος σημασίας, που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική,  τον τουρισμό και το περιβάλλον του Νομού μας, συνεχίσθηκαν αυτή την φορά σε μια σημαντική τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά.

Στην συζήτηση, όπως συνέβη προσφάτως και με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Σκρέκα, ετέθησαν ζητήματα που κυρίαρχα απασχολούν τον τόπο μας όπως το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό αλλά και οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), ενώ συμμετείχαν δίνοντας διευκρινίσεις  πάνω σε πρακτικές κυρίως διαδικασίες  οι υπηρεσιακοί παράγοντες Διονύσιος Ψυχογιός και Ευαγγελία Παπαθανασίου.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημερινά δεδομένα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα δύο παραπάνω θέματα και μίλησε για την ανάγκη νέων καθοριστικών παρεμβάσεων και τροποποιήσεων, ώστε να επιτευχθούν διάφορες μορφές ανάπτυξης με ήπια χαρακτηριστικά που ασφαλώς θα σέβονται και θα προφυλάσσουν το περιβάλλον αλλά θα εξασφαλίζουν και τις ανάλογες επενδυτικές δραστηριότητες τις οποίες έχει ανάγκη η Ηλεία.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»

Ο Ηλείος πολιτικός, όπως έκανε πριν λίγες μέρες και στη Βουλή έτσι και τώρα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην διάταξη 219 του νέου Σχεδίου Νόμου του Υπ. Ανάπτυξης μέσω της οποίας μπορούν να αντιμετωπισθούν απόλυτα απαγορευτικές σήμερα καταστάσεις και να υπάρξουν λύσεις για το υπαρκτό ενδιαφέρον αξιόλογων επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Όπως σημείωσε άλλωστε, ο Νομός μας έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προϋποθέσεις για τέτοιες δράσεις στον τουριστικό ιδιαίτερα τομέα, θυμίζοντας τις αμέτρητες ομορφιές της, τα σπάνια περιβαλλοντικά της χαρακτηριστικά με τους οικότοπους και τα δασικά συμπλέγματα, όπως βέβαια και τις αμμώδεις παραλίες της σε μεγάλη έκταση χιλιομέτρων, στοιχεία δηλαδή που δίνουν τα κίνητρα και διαμορφώνουν τις συνθήκες μιας εξαιρετικής αναπτυξιακής πορείας στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, σημείωσε και τον απαραίτητο συνδυασμό με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα χαρακτηρίζοντας  μοναδική περίπτωση την Ηλεία για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη μορφή τουριστικής εξέλιξης που θα στηρίζεται και στην «πλούσια» πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Στην βάση της άρσης κάποιων εμποδίων  προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε να προχωρήσει και το μεγάλο θέμα της συγκρότησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, που θα αλλάξει ουσιαστικά και πραγματικά την φυσιογνωμία του Νομού και των πόλεών μας.

Γνωρίζουμε ότι είναι σοβαρό πρόβλημα ο πολεοδομικός σχεδιασμός σε κάθε περιοχή μας για αυτό και πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να «αναπνεύσουν» οικιστικά και να ανασυγκροτηθούν χωροταξικά, κάτι που θα επιφέρει μια διαφορετική εικόνα και θα συνθέσει μια καλύτερη ποιοτική ζωή για όλους μας.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια για τον λόγο αυτό πρέπει να είναι από τα πρώτα έργα που θα τύχουν της ανάλογης προσοχής, με στήριξη και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να προχωρήσουν επιτέλους σε κάθε Δήμο και να απεγκλωβιστούν από την στασιμότητα και παρατεταμένη αδράνειά τους.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε συζήτηση και για άλλα αναπτυξιακά και επί μέρους περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν σχέση με την Ηλεία και για τα οποία ο κ. Νικολακόπουλος θα έχει συνεργασία με τον κ. Ταγαρά και τους παράγοντες του Υπουργείου που κατέγραψαν για περαιτέρω ενέργειες τις προτάσεις του.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα