Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Με κίνητρα μπορούν να έρθουν γιατροί στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Με κίνητρα μπορούν να έρθουν γιατροί στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ  ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Την πλήρωση κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό στις δομές υγείας τηςΗλείας και ειδικότερα στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας συζήτησε σε νέα επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός που έχει θέσει το ζήτημα και σε πρόσφατες συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη γιατρών και τις παρενέργειες που δημιουργούνται σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία κλινικών ιδιαίτερα δε, των παθολογικών που εμφανίζουν και την μεγαλύτερη κίνηση.

Επισημάνθηκε παράλληλα  το πρόβλημα της έλλειψης ενδιαφέροντος από γιατρούς στις μέχρι τώρα προκηρύξεις  και η ανάγκη μιας νέας διαδικασίας προκήρυξης θέσεων τόσο για παθολόγους γιατρούς όσο και για άλλες ειδικότητες που απαιτούνται π.χ αναισθησιολόγου, χειρούργου, ορθοπεδικού κλπ. Έγινε μνεία εξ άλλου, και στο θέμα διαγωνισμών για τις «άγονες περιπτώσεις» με σκοπό να επιτευχθεί μια πιο γρήγορη και ουσιαστική για την αντιμετώπιση του προβλήματος λύση

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΛΟΓΗΣ

«Ας μην επαναπαυθούμε στις πραγματικά ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού που έχει απομείνει  αλλά να υπάρξουν κατηγορίες κινήτρων που θα δώσουν τη δυνατότητα επιλογής του Πύργου και της Αμαλιάδας για τους γιατρούς μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος αναφερόμενος στις θετικές κινήσεις που αναμένεται να γίνουν από πλευράς κυβέρνησης.

Στο ίδιο πλαίσιο υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων περί της αξιοποίησης επικουρικών γιατρών που μέχρι σήμερα κάλυπταν μερικώς κάποιες δύσκολες καταστάσεις αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσαν  να χρησιμοποιηθούν όταν επιβάλλεται για λόγους ανάγκης σε μονιμότερη εργασία.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ο κ. Κοντοζαμάνης δικαιολόγησε απολύτως την ανησυχία που υπάρχει και του μεταφέρθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο από τον Ηλείο βουλευτή και απάντησε ότι  οι προκηρύξεις θα συνεχισθούν παράλληλα και με άλλες αποφάσεις της κυβέρνησης που θα αφορούν την κάλυψη ιατρικού προσωπικού με περισσότερο από έναν τρόπους και με μια δέσμη μέτρων που θα περιλαμβάνει και προτάσεις σαν αυτές που έκανε ο κ. Νικολακόπουλος αλλά και παροχή κινήτρων για περιοχές που σήμερα εμφανίζουν αστοχία προσλήψεων μέσω προκηρύξεων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα