Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

“Με ισχυρή την ιστορική μνήμη τιμούμε την 28η Οκτωβρίου”

“Με ισχυρή την ιστορική μνήμη τιμούμε την 28η Οκτωβρίου”

“28η Οκτωβρίου 1940- 28η Οκτωβρίου 2020” … 80 χρόνια μετά και το μήνυμα παραμένει ισχυρό. Η ιστορία μας καλεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αποδίδοντας τιμή στους προγόνους μας και τους αγώνες τους.

Το «ΟΧΙ» καταγράφηκε στην ιστορία, στη συνείδησή μας και διακατέχει το ‘είναι’ των απανταχού Ελλήνων όχι μόνο ως μνήμη αλλά και ως πεποίθηση ότι ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να κοιτάξουμε με εμπιστοσύνη στο μέλλον.

Ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να είναι διαφορετικός λόγω των περιορισμών και των ανατροπών που έχει φέρει στην ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού.

Η μη φυσική παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως αποφασίστηκε να μην εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση σε αυτές, καθώς και η μη διενέργεια παρελάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν αποτελεί αδυναμία για το έθνος μας ούτε αποδυναμώνει την ιστορική μας μνήμη.

Αντιθέτως, την ενισχύει και είναι η ώρα που πρέπει να φανούμε πιο ισχυροί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αίσθημα ευθύνης τόσο την υγειονομική κρίση και την οικονομική κρίση που έχει προκληθεί από αυτή, όσο και την τουρκική προκλητικότητα.

Τιμούμε τους προγόνους μας, τιμούμε την ιστορία μας, εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τους εαυτούς μας και είμαστε παρόντες στο σήμερα και το αύριο.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Ο βουλευτής Ηλείας

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα