Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Κομβικός ο ρόλος της 117 Π. Μ. Ανδραβίδας με την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Ηλείας και ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα

Συνάντηση με το νέο Διοικητή της 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα Αβραάμ Καζαντζόγλου είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος καιενημερώθηκε για τρέχοντα ζητήματα της Μονάδας, σε μια ουσιαστική συζήτηση που δεν περιορίστηκε απλά σε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στα θέματα λειτουργίας της Μονάδας, στα προβλήματα που υπάρχουν, σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να συνεχιστούν, καθώς και στις νέες προοπτικές του αεροδρομίου και των εγκαταστάσεών του με δεδομένο ότι και οι υποδομές μπορούν να στηρίξουν την περαιτέρω ενίσχυση και αξιοποίησή του.

Ήδη το Πολεμικό Αεροδρόμιο Ανδραβίδας έχει έναν νευραλγικό στρατηγικό ρόλο  με σημαντικές δυνατότητες φιλοξενίας και παραμονής των μαχητικών αεροσκαφών μας και εξαιρετικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Να σημειωθεί επίσης ότι η Π.Α. έχει ενισχυθεί ήδη με την απόκτηση των πρώτων έξι από τα συνολικά εικοσιτέσσερα Rafale που θα αποκτηθούν, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την υλοποίηση της πρότασης για την απόκτηση και των F35 πέμπτης γενιάς, κάτι που είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Ο κ. Νικολακόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις εξελίξεις στην Μονάδα όχι μόνο ως βουλευτής του Νομού μας αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που εκ των πραγμάτων συχνά τον φέρνει στην παρακολούθηση αντίστοιχων θεμάτων και σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο της 117 Π.Μ. στην διεξαγωγή μεγάλων ασκήσεων με αποστολές από το εξωτερικό, όπως είναι η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, καθώς επίσης στο υψηλό φρόνημα και την άρτια εκπαίδευση των πιλότων μας και γενικότερα του προσωπικού της Πτέρυγας.

Ο Διοικητής της 117 Π.Μ. τον ευχαρίστησε παρέχοντάς του διευκρινίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν ενώ υπήρξε η δέσμευση για διαρκή ενημέρωση με σκοπό την επίλυση προβλημάτων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα