Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Κοινός στόχος η ανάδειξη του ‘παγκόσμιου’ δήμου

Κοινός στόχος η ανάδειξη του ‘παγκόσμιου’ δήμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ

                                                     Το ενδιαφέρον μας είναι διαρκές

                                                       σε όλα τα επίπεδα”

Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αρχαίας Ολυμπίας και όλων εκείνων των εργαλείων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη ενός τόπου με ιδιαίτερη ιστορική και ιδεολογική βαρύτητα, κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος και η πολιτεία θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της παγκόσμιας ταυτότητάς της.

Παρέμβαση ουσίας

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την εταιρεία Microsoft για αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας μας, μέσω Πολιτιστικής Χορηγίας για την υλοποίηση ψηφιακής εφαρμογής που θα δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, με την αμέριστη στήριξη και του Υπουργείου Πολιτισμού και της ίδιας της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, καταδεικνύει την στήριξη και την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο χώρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο κ. Νικολακόπουλος, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε πρώτο πλάνο οι υποδομές

Η συνάντηση του Ηλείου βουλευτή με τον Δήμαρχο, και τη συμμετοχή συνεργατών τους, επικεντρώθηκε σε όλα τα μεγάλα και αναγκαία έργα υποδομής που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για έργα τα οποία είτε είναι σε εξέλιξη είτε δρομολογούνται και αφορούν και σε παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και την πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης και το πλάνο των παρεμβάσεων που αφορούν σε υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και παρεμβάσεις στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα από τις δύο πλευρές στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν ή πρόκειται να έχουν στην διάθεσή τους οι δήμοι σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.

Πέραν των ‘μεγάλων’ έργων που αφορούν την περιοχή και την προώθησή τους που είναι δεδομένη από την πλευρά του κ. Νικολακόπουλου, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ζήτησε από τον Ηλείο βουλευτή να υπάρχει στήριξη και στα ‘μικρά’ έργα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. Άλλωστε η επαφή τους θα είναι συνεχής για όλα τα ζητήματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα