Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Κηρύξατε έκπτωτο τον Καλογρίτσα αλλά μόνο όταν είχαν ναυαγήσει τα σχέδιά σας…

Κηρύξατε έκπτωτο τον Καλογρίτσα αλλά μόνο όταν είχαν ναυαγήσει τα σχέδιά σας…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΜΑΤΑΙΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ «ΣΠΑΣΑΤΕ» ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ … ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

«ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ» ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΠΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η ηθική έκπτωση και η διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα στιγμάτισαν την κυβέρνησή σας εκτός της πολιτικής σας ανευθυνότητας που παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

Με τα παραπάνω λόγια ο βουλευτής Ηλείας και Αντιπρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παππά  και την εμπλοκή του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών Ανδρέας Νικολακόπουλος, μίλησε  στο Κοινοβούλιο χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς του πρώην Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει και πάλι τις μεθόδους και τις αλλοπρόσαλλες τακτικές για την επιβολή Καλογρίτσα φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το μεγάλο δικό μας έργο του αυτοκινητόδρομου επισημαίνοντας :

«Κηρύξατε έκπτωτο τον Καλογρίτσα για το Πάτρα-Πύργος μετά το  2016, όταν είχαν ήδη ναυαγήσει τα σχέδια για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ- CHANNEL με τη συμμετοχή του».

Πιο αναλυτικά δε ο κ. Νικολακόπουλος αναφερόμενος στην περίπτωση Καλογρίτσα και στα όσα προέκυψαν από το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής είπε μεταξύ άλλων :

«Αυτά που έχει πει όμως μέχρι τώρα είναι αρκετά επιβαρυντικά για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ο οποίος δεν τόλμησε να τα αντικρούσει ουσιαστικά πέραν κάποιων γενικολογιών .

Για αυτό τον λόγο αν και προκλήθηκε από τον κύριο Καλογρίτσα δεν τόλμησε να τον καταμηνύσει.

Δεν τόλμησε καν να αμφισβητήσει τους Μαρινάκη και Κοντομηνά που τον προκάλεσαν δημοσίως να τους αμφισβητήσει, σε όσα δημοσίως κατήγγειλαν περί μεσολάβησής του για την συνάντηση με τον Καλογρίτσα.

Και μπροστά σε αυτές τις κατηγορίες θα ανέμενα τουλάχιστον τον κύριο Παππά να έρθει στην επιτροπή και να εξηγήσει την θέση του και να αντικρούσει με στοιχεία τις κατηγορίες. Δεν το έκανε αλλά επέλεξε να στείλει ένα υπόμνημα στο οποίο όχι μόνο δεν θίγει και δεν προκαλεί τον κύριο Καλογρίτσα αλλά ουσιαστικά δεν τον διαψεύδει. Ίσως γιατί ήταν σαφής η απειλή του Καλογρίτσα ότι θα περιμένει τις απαντήσεις του Νίκου που σε ένα μήνυμα τον αποκαλεί «Καμάρι μου και Λεβέντη μου» και ανάλογα θα θυμηθεί και άλλα στοιχεία.

ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΑ

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…

Και βέβαια  δεν εξηγεί τα επιβαρυντικά μηνύματα που ανταλλάσσει με τον Καλογρίτσα. Για παράδειγμα, δεν εξηγεί γιατί μια ημέρα πριν από την έκδοση της εγγυητικής επιστολής του ζητούσε ο Καλογρίτσας «Πάρε τον Σάμμερ να πιέσουν το Λονδίνο να την στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση» και τι έκανε ώστε να είναι δυνατή η έκδοση της εγγυητικής επιστολής την αμέσως επόμενη ημέρα, τελευταία της προθεσμίας.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να μας καταθέσει το σύνολο των μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει με τον κύριο Καλογρίτσα για να δούμε τι ακριβώς έλεγαν και να αποτινάξει την κατηγορία, αν πραγματικά δεν έλεγαν κάτι παράνομο.

 Γιατί αυτά τουλάχιστον που επιλεκτικά μας κατέθεσε ο Καλογρίτσας –μόλις 5 από τις 154 σελίδες μηνύματα – είναι αρκετά επιβαρυντικά.

Γιατί ακριβώς πανηγυρίζετε λοιπόν;

Πανηγυρίζετε επειδή ένας από τους κορυφαίους υπουργούς σας κατηγορείται ότι έστηνε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που κηρύχθηκε αντισυνταγματικός, και μεθόδευε την εικονική συμμετοχή εταιρίας που δεν είχε δικαίωμα να συμμετάσχει, κανονίζοντας ακόμα και το ποσό που θα πρότεινε για να λάβει την άδεια.

Που έψαχνε να βρει χρήματα για να γίνει ΣΥΡΙΖΑ- CHANNEL και έκλεινε τα ραντεβού των επιχειρηματιών;

Που κανόνιζε με τον κύριο Καλογρίτσα για τη χρηματοδότηση εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών;

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Πανηγυρίζατε που επιχειρήσατε να μετατρέψετε τον κύριο Καλογρίτσα σε εθνικό εργολάβο, με την ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ να αυξάνει το πιστωτικό του όριο ενώ ήταν γνωστό ότι το χρέος του προς αυτήν ήταν ήδη επισφαλές; Που ματαιώσατε τον διαγωνισμό για το Πάτρα-Πύργος  επειδή δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτό ο κύριος Καλογρίτσας, για να το σπάσετε σε οκτώ κομμάτια και να αναλάβει τα τέσσερα αν και ήταν γνωστό και κατατέθηκε στην επιτροπή ότι δεν είχε τα χρήματα ούτε θα τον χρηματοδοτούσε κάποια τράπεζα για να το εκτελέσει;  Ούτε καν η ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ.

Που έφτασε ένα τέτοιο έργο να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης μεταξύ στελεχών μιας Λιβανέζικης εταιρίας που ήθελε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το ΣΥΡΙΖΑ- CHANNEL;

Και ποιος υπερασπιζόταν τότε τον κύριο Καλογρίτσα εδώ στη Βουλή για τα περίφημα βοσκοτόπια και αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη;».

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ…

Τέλος, ο Ηλείος βουλευτής κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Παππά σημειώνοντας :

“Πολλά πράγματα φώτισε λοιπόν η προανακριτική αυτή. Θα φωτίσει ακόμα περισσότερα η Δικαιοσύνη. Και αυτή πρέπει να έχει το λόγο από εδώ και πέρα. Αν δεν τη φοβάστε λοιπόν ας ψηφίσετε υπέρ της περεταίρω διερεύνησης και ας μην καλύπτετε πολιτικά τέτοιες συμπεριφορές.

Γιατί τελικά το ηθικό πλεονέκτημά σας δεν αποδεικνύεται μόνο ψέμα και πολιτική απάτη αλλά μετατρέπεται πλέον σε τεράστιο ηθικό μειονέκτημα, μία πολιτική, θεσμική και ηθική έκπτωση που στιγμάτισε τον τόπο για 4,5 χρόνια”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα