Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια!

Με νέες προσδοκίες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και το βλέμμα μας είναι στραμμένο στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, που πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με την μεγάλη πρόκληση της τηλεκπαίδευσης και κέρδισαν το στοίχημα, ωστόσο, η τεχνολογία, όσο χρήσιμη και εάν είναι για την ζωή μας, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση και φέτος αισιοδοξούμε ότι με τη συνεργασία όλων τα πράγματα θα είναι καλύτερα και οι σχολικές αίθουσες θα γεμίσουν από τις φωνές των παιδιών.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να θωρακίσουμε την υγεία τη δική μας, των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών μας και των γύρω μας. Το εμβόλιο είναι ο πολύτιμος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην πανδημία, γι’ αυτό και εμβολιαζόμαστε, τηρούμε ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας και μένουμε ασφαλείς.

Το νέο σχολικό έτος αναβαθμίζουμε τα σχολεία μας. Ήδη τα ενισχύσαμε με 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση και 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Καινοτόμα προγράμματα εισάγονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης . Φέτος θα λειτουργήσουν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία σε σχέση με πέρσι και ήδη ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή 123 προγραμμάτων σπουδών στη γενική εκπαίδευση, ενώ έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης από τις δικαιούχους του Γ’ κύκλου «Ψηφιακής Μέριμνας».

Ελπίδα, αισιοδοξία και δύναμη και όλα θα πάνε καλά. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα