Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ηλεία και το Περιβάλλον της

Η σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ηλεία και το Περιβάλλον της

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ  ΜΕ ΑΡΑΒΩΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ   ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

   Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση που αφορούσε πολλά θέματα τα οποία συνδέονται με τον τόπο μας και έχουν σχέση με την δασική νομοθεσία, είχε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση  ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Βασικός άξονας της συζήτησης ήταν το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, όπως και η αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά πάνω στα προβλήματα που εμφανίζει στον συγκεκριμένο τομέα ο Νομός μας.

Ο κ. Νικολακόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα ως κρίσιμο σημείο για την Ηλεία την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, κυρίως όσον αφορά στο σχέδιο αναδασώσεων και προστασίας του περιβάλλοντος

ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ

ΖΩΝΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Με την ευκαιρία, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός μετέφερε και το αίτημα Προέδρων πολλών κοινοτήτων του Δήμου Πύργου (από την περιοχή του πρώην Δήμου Ωλένης)σχετικά με την ανάγκη μεγαλύτερης χρηματοδότησης των δασικών υπηρεσιών αφού μετά από πυρκαγιές και καταστροφές από φυσικά φαινόμενα υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε δασικούς δρόμους και ζώνες πυρόσβεσης που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν λόγω του κινδύνου πρόκλησης φωτιάς.

Την αναφορά των προέδρων μέσω της οποίας εκφράζεται πλέον η έντονη ανησυχία τους, ο κ. Νικολακόπουλος την κατέθεσε και στη Βουλή για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, προκειμένου να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον προς αποφυγή δύσκολων καταστάσεων την θερινή περίοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε την ένταξη χρηματοδότησης έργου για δίκτυα μονοπατιών στα δάση μας, την διάνοιξη και νέων δασικών δρόμων, τα προγράμματα αναδασώσεων ακόμη και δασώσεων εκεί όπου απαιτείται. Επεσήμανε δε, την χρησιμότητα που έχουν τα παρατηρητήρια μέσα στις πυκνές δασικές εκτάσεις τονίζοντας ότι στην Ηλεία χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα και σε αρκετά σημεία.

Για τα παραπάνω και για μια σειρά και άλλων παρεμβάσεων όπως είπε, είναι βασική προϋπόθεση η συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς Τ.Α και αυτονοήτως με όλα τα Δασαρχεία που γνωρίζουν καλά την επικρατούσα κατάσταση.

Επανέφερε τέλος το θέμα επίσπευσης των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών για τις προστατευόμενες περιοχές κάνοντας ξεχωριστή μνεία στην περίπτωση του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΤΤΑ

Να σημειωθεί ότι πριν την επίσκεψη στον κ. Αραβώση, ο κ. Νικολακόπουλος είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δασών Παναγιώτη Λάττα αποκομίζοντας πιο αναλυτικά εικόνα  για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες  της υπηρεσίας  η οποία πράγματι μέχρι τώρα παρουσιάζει αξιοσημείωτο έργο στον τομέα της, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Με τον κ. Λάττα εξάλλου συζήτησε για μια φορά ακόμη για τους δασικούς χάρτες, θέμα για το οποίο έχει κάνει διαδοχικές παρεμβάσεις στο πρόσφατο παρελθόν με στόχο την συνεχή επίλυση ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες, ενώ αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να επισκεφθεί για το ίδιο θέμα και τον Υφ. Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα