Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η λειτουργία της εστίασης μετά τα τελευταία μέτρα στήριξης

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

-Τι συζήτησε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με το Σωματείο ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’

Την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης εν μέσω πανδημίας παρακολουθεί στενά το κυβερνητικό επιτελείο, μετά και την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων, και εφόσον κριθεί αναγκαία η λήψη και νέων μέτρων στήριξης, αυτά θα εξεταστούν και θα ληφθούν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Σωματείου εστίασης Πύργου ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’, στο πλαίσιο της καταγραφής και προώθησης των αιτημάτων και των προτάσεων που προέρχονται από τους επαγγελματίες.

Οι επαγγελματίες του κλάδου δεν έκρυψαν την ανησυχία και την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα καταστήματα εστίασης, όσο εξελίσσεται η πανδημία, και παρουσίασαν εκτενώς τα αιτήματά τους στον Ηλείο κοινοβουλευτικό.

Να τηρηθούν τα μέτρα για την πανδημία

Αιτήματα τα οποία ο κ. Νικολακόπουλος θα μεταφέρει σε κυβερνητικό επίπεδο, ταυτόχρονα όμως ανέλυσε και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα στήριξης του κλάδου που ήδη έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται, όπως για παράδειγμα οι φοροελαφρύνσεις μεταξύ των οποίων και η μείωση στο επαγγελματικό ρεύμα.

Εξήγησε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση και στήριξη του κλάδου, τα συναρμόδια Υπουργεία παρακολουθούν την κατάσταση και εάν χρειαστεί θα παρέμβουν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας και εξήγησε την σημασία που έχει σε αυτή την κατεύθυνση η αυστηρή εφαρμογή τους από όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς έτσι θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού και θα επανέλθει πιο σύντομα η κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ηλείος βουλευτής είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κλάδος να κρατήσει ζωντανή την εστίαση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση για να διαπιστωθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα