Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Ηλείας

Η κυβέρνηση θα στηρίξει αποτελεσματικά τους αγρότες μας

Η κυβέρνηση θα στηρίξει αποτελεσματικά τους αγρότες μας

-Α. Νικολακόπουλος: Διαρκής επικοινωνία με Βορίδη και άλλα στελέχη του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

*ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

*ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους αγρότες μας αυτή την εξαιρετικώς δύσκολη περίοδο για τους ίδιους και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, και σε μια τέτοια κατεύθυνση εξετάζει όλες τις πιθανές εκδοχές για την αποζημίωση τους.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος μίλησε για το θέμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα στελέχη του συγκεκριμένου Υπουργείου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα στις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι, να εξετασθεί κάθε περίπτωση ζημιάς για την αντίστοιχη παραγωγή προϊόντος και περιοχής, ώστε να υπάρξει ανάλογη εικόνα του πραγματικού προβλήματος σε κάθε καλλιέργεια. Έτσι αφού συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες βάσει των οποίων οι αγρότες δεν κατάφεραν να προωθήσουν την παραγωγή του θα υπάρξει και η απόφαση αποζημίωσης ανά στρέμμα και με γνώμονα το μέγεθος της καταστροφής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ωστόσο θα γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην μείνουν τα προϊόντα στα χωράφια, αλλά να μπορέσουν να βρουν θέση στις αγορές και εδώ γίνεται έκκληση και προς τους ίδιους τους αγρότες να εξαντλήσουν κάθε διερευνητικό περιθώριο που μπορεί να έχουν.

Στελέχη του Υπουργείου, βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση νέων αγορών που θα είναι σε θέση να απορροφήσουν ελληνικά και δη Ηλειακά προϊόντα, με τα πρώτα μηνύματα να είναι θετικά για να συμβεί αυτό.

ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο σημείο αυτό όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Νικολακόπουλος, απαιτείται συνεργασία και συχνή ενημέρωση, και εδώ σημαντικό ρόλο μπορεί να έχει το Επιμελητήριο Ηλείας με τον Πρόεδρο του οποίου Κώστα Νικολούτσο έχει ήδη συναντηθεί ο βουλευτής της ΝΔ.

Η συνεργασία ΕΒΕ και Υπουργείου με τον απαραίτητο υποστηρικτικό μηχανισμό ενημέρωσης και παρέμβασης θα δώσουν ως ένα βαθμό αποτελέσματα και θα κρατήσουν «ζωντανά» και ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας, σημειώνει ο κ. Νικολακόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι εξετάζεται από το Υπουργείο και η de minimis διαδικασία για κάθε κατηγορία παραγωγής που θα τεθεί στο καθεστώς αποζημίωσης μαζί με τις υπόλοιπες ενδεχόμενες και εναλλακτικές περιπτώσεις.

Πάντως ήδη από τον κρατικό προυπολογισμό έχει διατεθεί κονδύλι ύψους 150 εκατ. ευρώ στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των αγροτών μας ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία προς εξυπηρέτηση του ίδιου σκοπού από την Ε.Ε και άλλους τομείς που θα υποστηρίξουν το αγροτικό εισόδημα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πρόσφατα Άρθρα